Skocz do zawartości

[Regulator napięcia linki przerzutki] Na pancerzu linki przerzutki.

abdesign

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Regulatory napięcia linki przerzutek w szosie przy kierownicy to wszyscy szosowcy kojarzą. Zdjecie zresztą wrzucam. I moje pytanie: potrzebuję zgrabniejszych czyli węższych/mniejszych bo mam strasznie ciasno z pancerzami. Ale wraz z miniaturyzacją nie chciałbym zbytnio tracić wygody obsługi.

Drodzy koledzy i koleżanki - polećcie jakieś. Bo ja do tej pory używałem i używam tych kobył z których jestem co prawda zadowolony... No ale w jednym z rowerów po prostu nie ma na nie miejsca - źle to funkcjonuje trą się wzajemnie, dociskane są do główki - widać że to ułomne, muszą być inne bo te są za szerokie za duże.

PS. Cena absolutnie nie gra roli. Mogą sobie kosztować ile chcą, byle były lekkie, małe, wygodne w obsłudze i działały dobrze.

Z góry dziękuję i pozdrawiam Artur. 

20211001_215611.jpg

Napisano

Shimano? Mam, są dość małe i zgrabne, a dodatkowo wchodzi sam pancerz bez końcówek.

shimano-sm-ca70-gear-cable-adjuster-2-un

Uważaj na wszelkiego rodzaju no name itd. Mi to dziadostwo popsuło sezon na nowym Gravelu. Non stop walczyłem z przednią przerzutką, aż się okazało że przy ruchu kierownicą, regulator sam się skręca...

Napisano

Ja tam cenię też tył, jasne że można bez się obejść ale jak już tyłek posadzę po zmianie kół albo zwłaszcza na trenażerze i cyka bo ciut inaczej leży kaseta to jest wygodniej. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...