rafal123 Napisano 1 Października 2021 Napisano 1 Października 2021 Witam. Jaki typ roweru będzie dla mnie odpowiedni bo jest tyle typów że nie wiem gdzie patrzeć? (trekingowy, mtb itp)? Użytkowanie 40% droga, 40% chodniki, 20% las. Koniecznie amortyzacja przód. Obecnie śmigam jakiś starym rzęchem. Na prędkości mi nie zależy. Amortyzacja koniecznie.
seraph Napisano 1 Października 2021 Napisano 1 Października 2021 Cross. Ewentualnie trekking o ile zależy Ci na bagażniku, błotnikach, możliwości wożenia ekwipunku i jeździ raczej turystycznej niż dynamicznej.
rafal123 Napisano 1 Października 2021 Autor Napisano 1 Października 2021 Błotniki koniecznie, jeżdżę z średnią prędkością na całą trasę ok 12-14 km/h (min 8 , max 22-25).. Raczej dla funu niż na wyścigi. Bagażnik mi nie potrzebny jak na razie.
seraph Napisano 1 Października 2021 Napisano 1 Października 2021 Można do crossa założyć błotniki bez problemu, ale przy takim stylu jazdy to raczej trekking.
WaGiant Napisano 3 Października 2021 Napisano 3 Października 2021 Mz trekking nie jest tu potrzebny . To rower turystyczny , wyprawowy . Jeśli to ma być jazda dla przyjemności , jeśli jeździsz na rowerze żeby jeździć na rowerze to cross będzie lepszy , przyjemniejszy w użytkowaniu . Ja kierując się własnymi upodobaniami wybierałbym właśnie miedzy crossem , a turystycznym MTB . Tylko w MTB może być problem z montażem pełnych błotników no i opony być może trzeba by zmienić na mało terenowe i max 2,1" .
rafal123 Napisano 5 Listopada 2021 Autor Napisano 5 Listopada 2021 Kupiłem crossa, jestem zadowolony Dzięki!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.