splasz Napisano 30 Września 2021 Napisano 30 Września 2021 Cześć, Czy takie przetarcie spawu na ramie aluminiowej przy tylnym trójkącie jak na zdjęciu jest niebezpieczne, czy to tylko kwestia wizualna? Brakuje tam 1-3 mm grubości spawu. Po lewej stronie otarty spaw, po prawej zdjęcie z drugiej strony dla porównania. Czy coś z tym robić, czy jeździć i się nie przejmować?
seraph Napisano 30 Września 2021 Napisano 30 Września 2021 A to nie pęka tam na łączeniu rurki z hakiem? Samo obtarcie lica spoiny jest niegroźne, bo nawet i czasem się je szlifuje na równo z materiałem.
splasz Napisano 30 Września 2021 Autor Napisano 30 Września 2021 Dzięki za odpowiedzi! 10 minut temu, seraph napisał: A to nie pęka tam na łączeniu rurki z hakiem? Samo obtarcie lica spoiny jest niegroźne, bo nawet i czasem się je szlifuje na równo z materiałem. Jeśli chodzi o tę pionową ciemną linię którą zaznaczyłem na czerwono na zdjęciu poniżej, to to nie jest pęknięcie, tylko jakieś przebarwienie. Przesyłam jeszcze zdjęcie od góry.
Dokumosa Napisano 30 Września 2021 Napisano 30 Września 2021 Mi to wygląda na aftermarketowy spaw w tym miejscu. To rower z pierwszej ręki?
splasz Napisano 30 Września 2021 Autor Napisano 30 Września 2021 To rower używany. Moim zdaniem spaw wygląda na oryginalny, z drugiej strony wygląda tak samo, tylko z tej został przetarty do żywego metalu, ale nie znam więcej detali.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.