KSikorski Napisano 30 Września 2021 Udostępnij Napisano 30 Września 2021 Pragnę zwrócić uwagę, że Locus Map zyskał ostatnio webowego planera tras. https://web.locusmap.app/ Podobny do broutera, ale wykorzystuje lepszą (moim zdaniem) mapę LoMap i daje możliwość "rysowania palcem po mapie". Działa też synchronizacja tras z urządzeniem mobilnym przez chmurę. Tego mi brakowało w Locusie, zadowolony jestem 🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipcior Napisano 30 Września 2021 Udostępnij Napisano 30 Września 2021 Ciekawe, choć nadal bardziej przekonuje mnie mapy.cz. Fakt, że mapa lepsza niż w Brouter. Natomiast widzę, że algorytm wyznaczania trasy jest jakiś dziwny. Z ciekawości wyznaczyłem trasę na ok 30km, gdzie w dużej mierze jest szlak rowerowy i to zaznaczony na mapie. A on sobie radośnie w trybie wycieczki wymyślił jazdę przez góry szlakiem pieszym. No dobra, zmieniam tryb na mtb i wyznaczył w dużej mierze po za asfaltem ale doliną i w ogóle ominął góry. Zmieniam znowu na tryb wycieczki i już nie chce przez góry, tym razem asfaltem. Jednocześnie za każdym razem usilnie omijając wyznaczony szlak rowerowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi