KSikorski Napisano 30 Września 2021 Napisano 30 Września 2021 Pragnę zwrócić uwagę, że Locus Map zyskał ostatnio webowego planera tras. https://web.locusmap.app/ Podobny do broutera, ale wykorzystuje lepszą (moim zdaniem) mapę LoMap i daje możliwość "rysowania palcem po mapie". Działa też synchronizacja tras z urządzeniem mobilnym przez chmurę. Tego mi brakowało w Locusie, zadowolony jestem 🙂 1 Cytuj
kipcior Napisano 30 Września 2021 Napisano 30 Września 2021 Ciekawe, choć nadal bardziej przekonuje mnie mapy.cz. Fakt, że mapa lepsza niż w Brouter. Natomiast widzę, że algorytm wyznaczania trasy jest jakiś dziwny. Z ciekawości wyznaczyłem trasę na ok 30km, gdzie w dużej mierze jest szlak rowerowy i to zaznaczony na mapie. A on sobie radośnie w trybie wycieczki wymyślił jazdę przez góry szlakiem pieszym. No dobra, zmieniam tryb na mtb i wyznaczył w dużej mierze po za asfaltem ale doliną i w ogóle ominął góry. Zmieniam znowu na tryb wycieczki i już nie chce przez góry, tym razem asfaltem. Jednocześnie za każdym razem usilnie omijając wyznaczony szlak rowerowy... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi