KittyWaldus Napisano 27 Września 2021 Udostępnij Napisano 27 Września 2021 Błagam o pomoc, rower staiger mam 7 przerzutek na kierownicy, dwie zębatki z tyłu jedną większą drugą mniejszą. Nie znam się na tym i nie wiem jak to opisać proszę o pomoc Doszło do zerwania poprzedniego łańcucha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Molekpl Napisano 27 Września 2021 Udostępnij Napisano 27 Września 2021 Zrób zdjęcie, bo ja osobiście nie widziałem jeszcze przerzutek na kierownicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KittyWaldus Napisano 27 Września 2021 Autor Udostępnij Napisano 27 Września 2021 Nie mogę dodać bo plik przekracza rozmiar na stronie Molek chodzi mi o to co się przekręca ręką to jest 1234567. Przy pedałach mam zebatke pojedynczą i przy tylnim kole taką malutką zebatke też pojedyncza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 27 Września 2021 Udostępnij Napisano 27 Września 2021 To na kierownicy to jest tylko manetka. Przerzutek to w zasadzie w ogóle nie masz tylko piastę wielobiegową, a ta druga mniejsza zębatka z tyłu to dość intrygująca, ale albo napinacz, albo nie rozumiem😆 Możesz kupić nowy łańcuch jednorzędowy, ale trzeba dobrać długość to pewnie będzie wymagał skrócenia. Możesz kupić spinkę do łańcucha jednorzędowego i połączyć stary w miejscu zerwania, ale to też będzie wymagać skuwacza. A możesz iść do serwisu i poprosić o zamontowanie nowego łańcucha i cieszyć się życiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 27 Września 2021 Udostępnij Napisano 27 Września 2021 Ktoś, kto nie ma najmniejszego pojęcia o tym co posiada chce kupić łańcuch... i... i co dalej? Samodzielny montaż? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 27 Września 2021 Udostępnij Napisano 27 Września 2021 panowie, zdjęcia od autora , niewyraźne ale zapewne coś da się doradzić na pierwszy rzut oka, pomimo ujęcia, to wydaje się że sama tylna zębatka też już ma dość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 28 Września 2021 Udostępnij Napisano 28 Września 2021 Ale co my mamy po tych zdjęciach wywnioskować? Np po ostatnim? Serio chciało Ci się je wrzucać? Podpowiem Ci w tajemnicy, że stan zębatek można ocenić na zdjęciu, pod warunkiem, że jest ono zrobione w poprzek zębatki, czyli widać profil zębów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 28 Września 2021 Udostępnij Napisano 28 Września 2021 Dwa ostatnie to mistrzostwo co można przesłać w oczekiwaniu na poradę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inforobert Napisano 28 Września 2021 Udostępnij Napisano 28 Września 2021 Masz piastę Nexus inter 7 SG-7R46 Możesz wymienić tylną zębatkę (koło zębate) , jest tania: nr 16 Do wyboru 16T, 17T, 18T, 19T, 20T, 21T, 22T, 23T https://si.shimano.com/api/publish/storage/pdf/en/ev/SG-7R46_BR-IM41-R/EV-SG-7R46_BR-IM41-R-2316.pdf Linia łańcucha dla 16T to 45,3 mm dla 17T, 18T, 19T, 20T, 21T, 22T, 23T 40,3 mm oraz 45,3 mm Dedykowany łańcuch to CN-NX10 jednorzędowy ( 1/2"x1/8") , ale można zastosować 6,7,8 rzędowy. (1/2"x3/32") dowolnej firmy. Manetka zmiany biegów która jest na zdjęciu to SL-7S10 Można zastąpić SL-7S20, tutaj jest dla przykładu komplet z pancerzem i linką https://archiwum.allegro.pl/oferta/nowa-manetka-shimano-nexus-sl-7s20-pancerz-170cm-i8829684102.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.