pablo945 Napisano 27 Września 2021 Udostępnij Napisano 27 Września 2021 Dzień dobry Ciekawi mnie bardzo taka sytuacja, a mianowicie: zatrzymujemy się przed czerwonym światłem razem z samochodami, mając przed sobą pasy na które wchodzą piesi, czy mogę zejść z roweru i wejść z nim na pasy nie będąc na chodniku tylko na drodze? (chodzi o ominięcie czerwonego światła i pojechanie dalej chodnikiem, zauważyłem że rowerzyści w moim mieście jeżdżą i drogą i chodnikami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Września 2021 Udostępnij Napisano 27 Września 2021 A jak pasażer wyjdzie z samochodu, to może wejść na pasy czy nie? Co to za pytanie. Zsiadasz i przechodzisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mareq_BB Napisano 27 Września 2021 Udostępnij Napisano 27 Września 2021 Przejść możesz, nie możesz jechać chodnikiem (poza kilkoma wyjątkami wskazanymi w przepisach) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 27 Września 2021 Udostępnij Napisano 27 Września 2021 Zsiadając z roweru stajesz się pieszym. Możesz być posądzony o wtargnięcie na jezdnię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo945 Napisano 27 Września 2021 Autor Udostępnij Napisano 27 Września 2021 1 godzinę temu, skom25 napisał: A jak pasażer wyjdzie z samochodu, to może wejść na pasy czy nie? Co to za pytanie. Zsiadasz i przechodzisz. 51 minut temu, Mareq_BB napisał: Przejść możesz, nie możesz jechać chodnikiem (poza kilkoma wyjątkami wskazanymi w przepisach) . Dziękuję za rozwianie wątpliwości, temat można zamknąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.