MlodyB Napisano 24 Września 2021 Udostępnij Napisano 24 Września 2021 Cześć, ostatnio uszkodziłem skorupę w moim karbonowym siodełku i zastanawiam się miałoby sens sklejenie go. Złamanie/pęknięcie jest na lewej tylnej części siodełka (część na której się siedzi). Złamana część lekko ugina się pod ciężarem. Widziałem w necie wiele klejów do karbonu, ale może ktoś już robił podobną operację i może polecić jakiś dobry produkt. Wszelkie sugestie mile widziane 😁 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Września 2021 Udostępnij Napisano 24 Września 2021 To jakieś drogie siodełko, czy Chinol za 50 zł? Jak to pierwsze, to wyślij do firmy która naprawia karbon. Jak to drugie, to wywal do kosza, bo koszt materiałów pewnie zrówna się z kosztem nowego. Sam klej nic nie da. Pewnie trzeba by było wkleić kawałek nowej maty itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mareq_BB Napisano 24 Września 2021 Udostępnij Napisano 24 Września 2021 Sam klej nic nie da. Trzeba by od spodu podlaminować miejsce klejenia najlepiej też karbonem. Do tego żywica epoksydowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MlodyB Napisano 24 Września 2021 Autor Udostępnij Napisano 24 Września 2021 Siodełko to stary Fizik, więc wydaje mi się że warto go ratować. @skom25 orientujesz się może ile taki zabieg może kosztować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siejak1 Napisano 24 Września 2021 Udostępnij Napisano 24 Września 2021 Mi pękł fizik na środkowej części skorupy, firma która klei ramy z 3 części nie podjęła się naprawy. Raczej smietnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Września 2021 Udostępnij Napisano 24 Września 2021 Nie mam pojęcia. Wyślij zdjęcia i Ci odpiszą. Ogólnie obawiam się, że tak jak wyżej, może się nie opłacać jeżeli to nie jest jakieś nowe ultra drogie siodełko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 24 Września 2021 Udostępnij Napisano 24 Września 2021 56 minut temu, MlodyB napisał: Cześć, ostatnio uszkodziłem skorupę w moim karbonowym siodełku i zastanawiam się miałoby sens sklejenie go. Odpowiedź może być tylko jedna - przestań się już zastanawiać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.