Karol1994czx Napisano 22 Września 2021 Udostępnij Napisano 22 Września 2021 WItam, mam problem z zerwaną główką śrubki w widelcu karbonowym. Jak to wykręcić by nie uszkodzić widelca? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Września 2021 Udostępnij Napisano 23 Września 2021 Kombinerkami, a jak nie, to są takie specjalne wykrętaki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 23 Września 2021 Udostępnij Napisano 23 Września 2021 Natnij piłką zrób wręb na śrubokręt. Przewierć małym wiertłem i wbij jakiegoś torksa. Pytanie czy ta śruba, a raczej to co z niej pozostało da się ruszyć. W ostateczności wiercisz coraz większym wiertłem na przelot i gwintujesz na nowo. Metod jest wiele. Wszystkie trudne. Ale nie jest to niemożliwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol1994czx Napisano 23 Września 2021 Autor Udostępnij Napisano 23 Września 2021 Ale to jest carbon, myślicie ze jak zacznę nabijać torxa, to nie uszkodzę włókien? Gwintowanie w karbonie samemu jest bezpieczne, nie ma dużego prawdopodobieństwa że uszkodzę widelec? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Września 2021 Udostępnij Napisano 23 Września 2021 Przecież tam jest insert z aluminium. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.