Gość Napisano 21 Września 2021 Napisano 21 Września 2021 Panowie mam pytanie odnośnie daty produkcji opon bo nie wiem gdzie ona widnieje na oponie i czy dobrze kombinuje. Otrzymałem wcześniej zamówione opony Schwalbe (TLE) i chciałem sprawdzić datę produkcji ponieważ opakowania były całe zakurzone. Widnieje na nich „1901” co rozumiem że zostały wyprodukowane w styczniu 2019 albo w pierwszym tygodniu 2019 co na jedno i to samo w tym przypadku wychodzi. Przy założeniu że to data produkcji to czy z oponami które prawie trzy lata leżakowały nie będę miał problemów? Dla porównania sprawdzałem datę na oponach Schwalbe przy rowerze który niedawno zakupiłem i tam widnieje „2107”. W środku opony natomiast widnieje „2505201115" gdzie pogrubione jest „2011”.
Mod Team sznib Napisano 21 Września 2021 Mod Team Napisano 21 Września 2021 Opony odpowiednio przechowywane nadają się do użytku przez wiele długich lat, nie ma co panikować.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.