MlodyB Napisano 20 Września 2021 Udostępnij Napisano 20 Września 2021 Cześć, dzisiaj zabrałem się za wyciągnięcie zapieczonej sztycy z ramy i podczas przeglądu ramy w srodku natknąłem się na dziwne nitki wychodzące z miejsca, w którym karbon łączy się z alluminium. Dodam, że rama to aluminiowo-karbonowy "Cannondale Six13". Ciężko jest włożyć sztyce z powrotem dlatego proszę was o jakieś sugestie co to może być i co mogę z tym zrobić. Załączam również foto owych nitek 🙂 https://zapodaj.net/a25be0d635d54.jpg.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Września 2021 Udostępnij Napisano 20 Września 2021 To nie nitki tylko rozwarstwiony karbon. Ja bym się skontaktował z firmą naprawiającą karbon, bo może być słabo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilmozej Napisano 20 Września 2021 Udostępnij Napisano 20 Września 2021 Skoro kiedyś sztyca wchodziła normalnie, a teraz ciężko ją włożyć z powrotem, to co ten karbon spuchł z czasem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MlodyB Napisano 20 Września 2021 Autor Udostępnij Napisano 20 Września 2021 Jutro zawiozę strzałę na przegląd ramy i zobaczymy co z tego będzie. Mam nadzieję, że to niegroźny defekt, bo rower należy do mnie dopiero od miesiąca 😐 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.