tos Napisano 16 Września 2021 Udostępnij Napisano 16 Września 2021 Siemka, ostatnio przelałem caały układ (zacisk mt5, klamka saint) nowym płynem hamulcowym. Po krótkim docieraniu wszystkiego i uzupełnieniu płynu strzykawką w klamce okazuje się że klamka dalej jest miękka, a przynajmniej bardziej miękka niż wcześniej. Dodatkowo zauważyłem że jest ona tłusta od oleju, choć przeczyściłem ją benzyną ekstrakcyjną. Z tąd moje pytanie, co zrobić. Chciałem przeserwisować całą klamkę, ale nigdzie nie mogę znaleźć filmików jak dokładnie to zrobić. Mam nadzieję że znajdzie się ktoś kto pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 17 Września 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Września 2021 Filmików nie ma bo Shimano nie udostępnia części zamiennych. Jak klamka zaczyna cieknąć masz kupić nową. Taką mają strategię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 17 Września 2021 Udostępnij Napisano 17 Września 2021 Z niższymi modelami można kombinować bo puszczają gdzie indziej (i puszczają stosunkowo częściej, bo spod dekla) ale z saintem i xtr'em (one akurat b. rzadko ciekną bo mają inną budowę) nic nie zrobisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tos Napisano 17 Września 2021 Autor Udostępnij Napisano 17 Września 2021 Znalazłem filmik na YT z serwisem nowej klamki xt, budowa wygląda podobnie do sainta, myślicie że może to być to samo po prostu pod inną nazwą? https://youtu.be/Z43tGeGkYec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi