Skocz do zawartości

[Sztyca regulowana] Samoopuszczająca się sztyca Kind Shock LEV

Cybuch95

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć, mam problem ze sztycą Kind Shock LEV 27.2 100mm skoku. Po jakiś 5 miesiącach bezawaryjnej jazdy zauważyłem że sama się obniża o jakiś 1cm gdy usiądę na siodełku. Gdy rozłączę linkę nawet nie drgnie, gdy tylko założę haczyk od linki na beleczkę od sztycy ta idzie w dół. Problem nie tkwi w napięciu linki gdyż sam haczyk odłączony od linki włożony na beleczkę powoduje to samo. Początkowo pomogło założenie haczyka nie od wewnątrz tylko od zewnątrz, jednak po jakimś miesiącu to rozwiązanie również zawiodło, a gdy spróbowałem założyć tak jak powinno być to spada już nie na 1cm a na sam dół. Wygląda na to że beleczka jest zbyt wrażliwa i samo założenie haczyka powoduje spust sztycy. Próbował ktoś może w jakiś sposób ją napiąć? Boję się rozkręcać w ciemno.

Napisano

Masz prawdopodobnie jakąś nieszczelność w wkładzie. Sztyca jest wpełni rozbieralna, w środku są uszczelki dostępne w hurtowniach technicznych... niemniej koszt serwisu u Wicha to około 100zł, ja bym wysłał.

Napisano

Niestety gwarancji nie ma, kupiona nowa ale od prywatnej osoby na olxie. Dzięki za polecenie serwisu, 100zł wydaje się lepszą opcją niż ryzyko jakiś uszkodzeń dłubiąc samemu.

Napisano

Dla potomnych przeglądających temat: winna okazała się niedokręcona osłona na samym spodzie. Nie wiem jak ona się odkręciła siedząc głęboko w ramie ale po przykręceniu linka od wewnątrz sztycy się odpowiednio napięła i problem zniknął.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...