Skocz do zawartości

[4000] Trek Domane AL3 Disc 2021

Lechfree

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tu chodzi o czysto praktyczne podejście -> coraz ciężej o nowy rower na tarczach. Za sezon dwa, jak będziesz zmieniać pierwszą szosę na kolejną będzie jeszcze ciężej.

Napisano

Chyba chciałeś napisać "na szczękach". Tylko co to zmienia? Jeżeli teraz kupisz rower na szczękach to co Cię obchodzi, że za 2 sezony nie będą już dostępne? Jakie to będzie miało dla Ciebie znaczenie?

Napisano

Bo rowery które są moim zasięgu cenowym standardowo mają raczej słabe koła, a te które mam obecnie chciałbym sobie zostawić.

Napisano

"Last year, both Ineos Grenadiers and UAE Team Emirates were still exclusively on rim brake bikes, but this year the latter looks to have switched to disc brakes on its Colnagos."

2021 WorldTour team bikes and equipment | Who’s riding what? - BikeRadar

"Obecnie na rowerach z hamulcami tarczowymi ścigają się wszystkie drużyny z najwyższego szczebla, poza INEOS Grenadiers, z którego pod koniec 2020 roku odszedł Chris Froome. Niektóre ekipy umożliwiają zawodnikom wybór rodzaju hamulców."

Chris Froome krytykuje hamulce tarczowe (naszosie.pl)

(42) Are Team Ineos The Only Pro Cycling Team Still Using Rim Brakes? | GCN Tech Clinic #AskGCNTech - YouTube

Może coś przeoczyłem.

Napisano

Ja zamierzam jeździć 2-3 razy w tygodniu jako uzupełnienie treningu biegowego. Tereny wokół mnie raczej płaskie, więc wydaje mi się, że szczęki wystarczą na moje amatorskie jazdy:) Gorzej, że co ciekawsze ogłoszenia szybko znikają.

Napisano

kupszose to spoko miejsce. Dobrze dobiorą rozmiar. Przejedź się tam

Napisano

Też mam zamiar kupować rower na następny rok i miało paść na gianta contenda ar2, ale teraz tu ktoś wyleciał z tym sklepem kupszosę i się zastanawiam, czy nie lepiej za tą samą cenę kupić używany rower, ale na ultegrze albo 105 i o wyglądzie, który zwala z nóg. Kolejne zamieszanie w mojej głowie xD. Warto iść w używane i konkretnie z tego sklepu? Opinie z tego co widzę mają przednie.

Napisano
4 godziny temu, Lechfree napisał:

Bardziej mi chodzi o to czy za bardzo nie przepłacę jak na osprzęt i stan;)

Jak na osprzęt, stan, ramę i fakt, że kupujesz rower od firmy z rachunkiem/fakturą to cena jest normalna

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...