Skocz do zawartości

[Serwis] Rura podsiodłowa w ramie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej dzisiaj patrząc na rower mojej mamy odkryłem że sztyca jest pęknięta jakieś 7-10 cm a poniżej głęboko w ramie reszta sztycy, tak się zastanawiam jak to mam wyciągnąć?

Rama to Pegasus piazza I jest problem bo nie mam pomysłu jak to wyciągnąć. Liczę na wskazówki, pozdrawiam.

rama.jpg

Napisano

Jeśli rura podsiodłowa jest prosta to po wykręceniu suportu można próbować wsadzić stalowy pręt przez otwór odwadniający (zakładam, że jest w mufie a jak nie to go zrobić) i prać młotkiem.

Napisano

Ja bym wcale nie wyciągał. Tylko, wbił głębiej, żeby nowa sztyca dała się włożyć. Jeśli ten ułamany kawałek nie jest luźny, nie telepie się, to niech sobie siedzi jako "wzmocnienie" ramy.

Napisano

Kup wybijak do łożysk, taki przykręcany do młota bezwładnościowego. Może uda Ci się coś wykombinować, żeby zrobić przedłużkę.

Napisano

Dobra Panie i Panowie temat rozwiązany, mama mówi że jej nie przeszkadza tak nisko siodełko więc nie ma sprawy ;) Pozdrawiam i Dzięki za szybki odzew.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...