Skocz do zawartości

[Napęd] Co zamiast 3x9

grzechu83

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ciekawostka. Zakupiłem wszystko i zacząłem składać. Dziś się okazało, że suport XT ma mniejszą średnicę od standardowego i standardowe klucze do Hollowtech są za duże - shimano ma nawet adapter do tego. Znowu trzeba szukać na szybko klucza 😕

Napisano

No dobra, wykręciłem żabom przez starą dętkę - szmatka wydawała mi się zbyt delikatna do tego.

Teraz pojawił się kolejny problem - z przerzutką. Zmieniając przełożenia jakby za wolno schodzi w dół i już na prawie największą nie może wskoczyć, bo jest za wysoko i klinuje się o nią. Nie wiem za bardzo o co chodzi. Za długi łańcuch? Wydaje mi się, że skróciłem go na dobrą długość 

0CD0E7BF-0FE1-48D1-92DD-971EC78B76B2.jpeg

19BF9891-64A0-4225-8575-986EE06E6FA8.jpeg

Napisano

No i jeśli sruba b (odległość kółka prowadzącego od największej koronki na 5-6mm) jest ustawiona dobrze i indeksowanie również a przerzutka stroi fochy to zapewne kwestia wygiętego haka. W napędzie x9 czy nawet x10 może być krzywy i nawet to działa - zakładasz x11 czy 12 i dramat.

Napisano

Ale ze mnie tłuk… rzeczywiście chodziło o regulacje śrubką B. Jakoś się zafiksowałem, że to do ustawiania odległości od największej koronki, a u mnie tam nawet nie dochodziło. Po dobrym wykręceniu śrubki śmiga aż miło. Tak to jest jak się najpierw idzie na grilla, a potem bierze się za regulacje 😀

Może jutro uda się zrobić jazdę próbną. Póki co dzięki wszystkim za pomoc. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...