elysier1987 Napisano 12 Września 2021 Udostępnij Napisano 12 Września 2021 Witam Jak w temacie. Poszukuję wodoszczelnych nakładek na buty - nie muszą a wręcz nie powinny być przewidziane jedynie do butów rowerowych gdyż w takich nie jeżdżę. Jeżdżę jako kurier rowerowy, bywa że po 10h w deszczu w ciągu dnia. Chcę w miarę możliwości uniknąć jeżdżenia w kaloszach, a takie nakładki byłyby najlepszą opcją gdy nagle deszcz zacznie padać. Sprawdziłem dwa modele i niestety nie dały rady. W planach jest sprawdzenie nakładek zrobionych z neoprenu a jak niezda egzaminu to już pozostaną nakładki silikonowe albo kalosze 🥴 Może macie jakieś godne polecenia nakładki które są na tyle duże że można założyć do buty trekkingowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wrobleski Napisano 13 Września 2021 Udostępnij Napisano 13 Września 2021 Rockbros LF1052 Ostatnio przymierzałem na zimowe buty SPD i jeszcze było miejsce. Woda po nich spływa ale woda w bucie się robi po kilku godzinach jazdy bo para nie ucieka, weź to pod uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elysier1987 Napisano 13 Września 2021 Autor Udostępnij Napisano 13 Września 2021 Jak już napisałem wolę wodę powstałą od zapocenia niż z zewnątrz, btw czasami takie nakładki są potrzebne na kilkanaście minut a czasami jeździ sie pare godzin w deszczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWO Napisano 14 Września 2021 Udostępnij Napisano 14 Września 2021 @elysier1987 Rozumie że nie jeździsz w spd, tylko na platformach. U mnie właśnie jest tajfun i mam nakładki na buty do chodzenia, ale na rower też powinny się nadać, o ile piny ich nie poprzebijają. a tak wyglądają na mojej nodze , bardzo wygodne przy chodzeniu w deszczu i zajmują bardzo mało miejsca złożone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wrobleski Napisano 14 Września 2021 Udostępnij Napisano 14 Września 2021 (edytowane) Fajne to, thx Edytowane 14 Września 2021 przez wrobleski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elysier1987 Napisano 14 Września 2021 Autor Udostępnij Napisano 14 Września 2021 Widziałem już te 'kondony' na buty i próbuje za wszelką cenę znaleźć coś innego 😂😂 Docelowo szukam takich nakładek które w przyszłości będę zabierał również na wyprawy w góry na buty trekkingowe. Mam wrażenie że przez takie rozwiązania gdzie jest element podeszwy w tych nakładkach zdecydowanie łatwiej wywalić się można na ryj 🤔😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elysier1987 Napisano 15 Września 2021 Autor Udostępnij Napisano 15 Września 2021 A ktoś z was testował neoprenową odzież na rowerze? Mówię o nakładkach, rękawicach, kurtkach. Zastanawia mnie czy łyka i przepuszcza wodę do skóry i czy jest w niej zimno jak jest sucha czy mokra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi