Hotuwa Napisano 12 Września 2021 Udostępnij Napisano 12 Września 2021 A więc posiadam rower specialized 2004 rst i gdy na nim jadę i napotkam nie równy teren to w tylnim trójkącie coś zaczyna nie przyjemnie uderzać i nie wiem czy to damper czy korba czy coś jeszcze innego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 12 Września 2021 Udostępnij Napisano 12 Września 2021 My też nie wiemy. Łańcuch? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hotuwa Napisano 12 Września 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Września 2021 Raczej nie bo wymieniałem i napinalem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 12 Września 2021 Udostępnij Napisano 12 Września 2021 Jaka przerzutka z tyłu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hotuwa Napisano 12 Września 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Września 2021 Slx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 12 Września 2021 Udostępnij Napisano 12 Września 2021 Na włączonym sprzęgle jazda? Na całym zakresie przełożeń czy tylko na szczególnych? Jeśli nie napęd to szukałbym uszkodzonych łożysk w pivotach trójkąta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hotuwa Napisano 12 Września 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Września 2021 Tak uderza na każdym przełożeniu, nie wydaje mi się że to łożyska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Setorix Napisano 12 Września 2021 Udostępnij Napisano 12 Września 2021 Pytanie tylko czy to slx ze sprzęgłem bo jak nie to nawet najmocniejsza sprężyna nie utrzyma łańcucha w terenie. Fajnie by było jakbyś podał model slxa, który posiadasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hotuwa Napisano 12 Września 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Września 2021 Teraz nie jestem w stanie powiedzieć jaki model ale jest na sprężynie I tu nie do końca jest używany w terenie bo np gdy jadę po kruszonym asfalcie to też wydaje dźwięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Setorix Napisano 12 Września 2021 Udostępnij Napisano 12 Września 2021 Głównie to to się różni tym dzyndzlem odstającym oraz tym pudełeczkiem pod górym kółkiem przerzutki zaznaczonym na zdjęciu, to jest właśnie sprzęgło przerzutki. Każda przerzutka jest na sprężynie ale nie każda ma wystarczająco mocną sprężnę żeby utrzymać łańcuch. Powodem też mogą być luzy w piaście tylnej, hak przerzutki, szybko zamykacz, dziwne prowadzenie pancerzy, sztyca i wiele innych więc warto zacząć od łańcucha bo w przypadku braku sprzęgła jedyną radą jest jakaś osłonka na rurkę łańcuchową ew kawałek starej dętki nawinięty na wcześniej wspomnianą rurkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hotuwa Napisano 12 Września 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Września 2021 Wydaje mi się że jest ale sprawdzę jeszcze A nie, pomyłka jednak nie ma jest coś w stylu śruby trochę niżej ale raczej to nie to Mam ten model wyżej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Setorix Napisano 12 Września 2021 Udostępnij Napisano 12 Września 2021 no to na 90% łańcuch stuka o rurkę poniżej, nawiń na rurkę coś miękkiego i sprawdź czy dalej stuka bo jak stuka to będzie trzeba dalej szukać co jest nie tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 12 Września 2021 Udostępnij Napisano 12 Września 2021 Łańcuch zwykle nie wali w ramę na każdym przełożeniu. Natomiast połamany koszyk w łożysku w zawieszeniu przy nawet delikatnym ugięciu może nieźle hałasować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.