MonsieurFop Napisano 11 Września 2021 Udostępnij Napisano 11 Września 2021 Dzień dobry, Chciałbym zakupić Cube Nuroad, ale u producenta moje wymiary: 176 cm wzrostu ~80cm przekroku wskazują S (53cm) lub M (56cm). Jeździłem na obu parę metrów (niestety ograniczenia sklepu) i to trochę za mało aby stwierdzić w 100% który rozmiar jest tym odpowiednim. Sprzedawca twierdził, że 56 to mój rozmiar, ale nie jestem przekonany. Obecnie mam Accent Furious z prostą kierownicą rozmiar M i jest idealnie. Z doświadczenia wynika, że rozmiar 54cm jest tym, co mi pasuje. Mógłbym prosić o pomoc w doborze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 11 Września 2021 Udostępnij Napisano 11 Września 2021 Jeśli masz tego furiousa w rozmiarze M to tym bardziej bierz cube 53. Baranek względem prostej kiery i tak przesunie ci miejsce chwytu o jakieś 7-8 cm do przodu. Wysokość główki porównywalna więc problemów z dopasowaniem nie powinieneś mieć. Pomiędzy 53 a 56 podstawową różnicą jest wysokość główki ramy. Nuroad ma w miarę agresywną geometrię, biorąc 53 "wpisujesz się" w charakter roweru. Jeśli chciałbyś uzyskać bardziej wyprostowaną pozycję to w głębokiej teorii lepszym wyborem byłby 56 nooo ale po co kombinować z mostkami, sztycami bez offsetu żeby na siłę dostosować pod siebie za duży rower. IMO brać 53 a jeśli uważasz, że pozycja jest za bardzo pochylona/agresywna to szukać innego modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzycom Napisano 16 Października 2021 Udostępnij Napisano 16 Października 2021 Ja mam 186 cm nogę 90 cm i wybrałem M. 56 cm przy reach 390 dla mnie idealne. Nie uważam ze pozycja jest jakaś mega agresywna. 100 w terenie czysta przyjemność. Jak coś mogę zasugerować to bierz 53. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bejaso Napisano 23 Października 2021 Udostępnij Napisano 23 Października 2021 Witam Mam podobny problem, 182 wzrostu 86 noga. Rozmiar pomiędzy M a L. Przymierzam nuroad pro. To mój pierwszy gravel, pomóżcie który rozmiar?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SpinOff Napisano 24 Października 2021 Udostępnij Napisano 24 Października 2021 @Bejaso Zdecydowanie M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelw3 Napisano 2 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2021 To może bym się podłączył do tematu, co sądzicie o nowym cube nuroad 2022? Myślicie, że warto się na niego pokusić? Czy jednak lepiej poczekać na nowe rowery od innych producentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
some1 Napisano 2 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2021 Gravel jak gravel. Któryś konkretnie, bo jest ich z tuzin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SpinPL Napisano 3 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2021 Każdy chwali to co ma, ja mam race 2020 więc chwalę Cube Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi