MonsieurFop Napisano 11 Września 2021 Napisano 11 Września 2021 Dzień dobry, Chciałbym zakupić Cube Nuroad, ale u producenta moje wymiary: 176 cm wzrostu ~80cm przekroku wskazują S (53cm) lub M (56cm). Jeździłem na obu parę metrów (niestety ograniczenia sklepu) i to trochę za mało aby stwierdzić w 100% który rozmiar jest tym odpowiednim. Sprzedawca twierdził, że 56 to mój rozmiar, ale nie jestem przekonany. Obecnie mam Accent Furious z prostą kierownicą rozmiar M i jest idealnie. Z doświadczenia wynika, że rozmiar 54cm jest tym, co mi pasuje. Mógłbym prosić o pomoc w doborze? Cytuj
Mihau_ Napisano 11 Września 2021 Napisano 11 Września 2021 Jeśli masz tego furiousa w rozmiarze M to tym bardziej bierz cube 53. Baranek względem prostej kiery i tak przesunie ci miejsce chwytu o jakieś 7-8 cm do przodu. Wysokość główki porównywalna więc problemów z dopasowaniem nie powinieneś mieć. Pomiędzy 53 a 56 podstawową różnicą jest wysokość główki ramy. Nuroad ma w miarę agresywną geometrię, biorąc 53 "wpisujesz się" w charakter roweru. Jeśli chciałbyś uzyskać bardziej wyprostowaną pozycję to w głębokiej teorii lepszym wyborem byłby 56 nooo ale po co kombinować z mostkami, sztycami bez offsetu żeby na siłę dostosować pod siebie za duży rower. IMO brać 53 a jeśli uważasz, że pozycja jest za bardzo pochylona/agresywna to szukać innego modelu Cytuj
muzycom Napisano 16 Października 2021 Napisano 16 Października 2021 Ja mam 186 cm nogę 90 cm i wybrałem M. 56 cm przy reach 390 dla mnie idealne. Nie uważam ze pozycja jest jakaś mega agresywna. 100 w terenie czysta przyjemność. Jak coś mogę zasugerować to bierz 53. Cytuj
Bejaso Napisano 23 Października 2021 Napisano 23 Października 2021 Witam Mam podobny problem, 182 wzrostu 86 noga. Rozmiar pomiędzy M a L. Przymierzam nuroad pro. To mój pierwszy gravel, pomóżcie który rozmiar?? Cytuj
Pawelw3 Napisano 2 Listopada 2021 Napisano 2 Listopada 2021 To może bym się podłączył do tematu, co sądzicie o nowym cube nuroad 2022? Myślicie, że warto się na niego pokusić? Czy jednak lepiej poczekać na nowe rowery od innych producentów. Cytuj
some1 Napisano 2 Listopada 2021 Napisano 2 Listopada 2021 Gravel jak gravel. Któryś konkretnie, bo jest ich z tuzin? Cytuj
SpinPL Napisano 3 Listopada 2021 Napisano 3 Listopada 2021 Każdy chwali to co ma, ja mam race 2020 więc chwalę Cube Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi