jordek Napisano 10 Września 2021 Udostępnij Napisano 10 Września 2021 Witam, cześć to mój pierwszy post. Forum przeglądam od jakiegoś czasu ale dzisiejsza sytuacja zmusiła mnie do założenia konta. W planach miałem zamiar odpowietrzyć hamulce Hayes Dyno Sport ale przy próbie odkręcenia tej cholernej śrubki okazało się, że moje narzędzia z tzw. gównolitu a dokładnie torx10 ukręcił się w śrubce i nie mam teraz jak jej odkręcić. Spawarki nie obsługuję i nie dospawam do tak małego elementu nic żeby pomóc przy odkręceniu. Wykrętak mam najmniejszy na 3-6mm i jest za duży ewentualnie próba rozwiercenia ale gdzie ja taką śrubkę dostane żeby wymienić na nową? kopie w Internecie ale nic sensownego nie mogę znaleźć? Wymiana zacisku to ostateczność, wiadomo kwestia kasy. lokalny serwis rowerowy? Pewnie podjadę do nich jutro zapytać ale z doświadczenia wiem, że raczej nie uzyskam pomocy. Ogólnie hamulec działa, nie cieknie ale klamka wpada już trochę bardziej niż bym tego chciał. Z samych hamulców jako modelu jestem zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Września 2021 Udostępnij Napisano 11 Września 2021 Bieżesz Torxa i go wbijasz w gniazdo. Jak wykręcisz, to zobaczysz co to za śruba. Być może zwykły robak za kilka groszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.