Szym3kSzym3k Napisano 10 Września 2021 Udostępnij Napisano 10 Września 2021 Kolejnymi rzeczami które planuję kupić są nerka i plecak. Na nerkę chciałbym wydać max 300 zł na plecak 600 zł. Co do nerki mam w sumie 2 typu: - Camelbak Repack - tu dużym minusem jest podobno bukłak, za to atutem cena - jest do zdobycia za 250 zł - Osprey Seral 7 - tu dużym plusem i minusem jednocześnie jest rozmiar nerki 7l 😲 Nerka Evoca i Source Hipster Ultra odpadają ze względu na budżet. Jeżeli chodzi o plecak to pod uwagę biorę: - Osprey raptor - trochę mały - Camelbak H.A.W.G - tu mały minusem jest kolorystyka Podobno wielką zaletą Camelbaka jest system wentylacyjny pleców. Chciałbym, żeby plecak jednocześnie robił za plecak "cywilny". macie jakieś uwagi na ich temat. Może polecicie coś innego? Jakiś Deuter? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 10 Września 2021 Udostępnij Napisano 10 Września 2021 Nerka - córka kupiła https://www.decathlon.pl/p/torba-rowerowa-nerka-z-buklakiem-am-4-l-1-5-l-wody/_/R-p-309654?mc=8540533 - pożyczałem - bardzo fajna - zapomina się, że jest. Z bukłakiem, nie za wielka i pół budżetu. Natomiast plecaki z Deca mnie nie przekonują. Mam Shimano (nie polecam), żona ma Gianta (cena ponad 500) i jest świetny ale z uwagi na ostry błękit - mało cywilny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gharalion Napisano 10 Września 2021 Udostępnij Napisano 10 Września 2021 Mam Evoca Hip Pack Pro z bukłakiem - ma 3 litry pojemności i przy zapakowaniu wszystkiego z pełnym bukłakiem, ciężko ulokować gdzieś w środku standardową dętkę. Gdybym miał kupować jeszcze raz, chyba wziąłbym coś w okolicach 4-5 litrów pojemności. 7 litrów Ospreya wydaje się już być już zdecydowanie za duża. Jeżeli chodzi o plecak to mocno się zastanawiam nad Scottem Trail Rocket FR'26 - zerknij na niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Września 2021 Udostępnij Napisano 10 Września 2021 Przyklej taśmą dętkę do ramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
solar21 Napisano 10 Września 2021 Udostępnij Napisano 10 Września 2021 8 godzin temu, Szym3kSzym3k napisał: Kolejnymi rzeczami które planuję kupić są nerka i plecak. Na nerkę chciałbym wydać max 300 zł na plecak 600 zł. Co do nerki mam w sumie 2 typu: - Camelbak Repack - tu dużym minusem jest podobno bukłak, za to atutem cena - jest do zdobycia za 250 zł - Osprey Seral 7 - tu dużym plusem i minusem jednocześnie jest rozmiar nerki 7l 😲 Nerka Evoca i Source Hipster Ultra odpadają ze względu na budżet. Jeżeli chodzi o plecak to pod uwagę biorę: - Osprey raptor - trochę mały - Camelbak H.A.W.G - tu mały minusem jest kolorystyka Podobno wielką zaletą Camelbaka jest system wentylacyjny pleców. Chciałbym, żeby plecak jednocześnie robił za plecak "cywilny". macie jakieś uwagi na ich temat. Może polecicie coś innego? Jakiś Deuter? Z niedrogich nerek jest jeszcze np. Pinguin https://www.snowboard-online.pl/nerka-pinguin-hip-bag-nylon-black/ albo Deuter https://www.explore.pl/Pojemna-biodrowka-sportowa-Deuter-Pulse-3-Cranberry/5677.html . Serala nie kupiłem właśnie ze względu na wielkość. Za bardzo zbliża się do plecaka. Mam obie, są całkiem OK, ale mam też Evoc Pro i jego szeroki pas oraz trzymanie przebijają każdą nerkę z wąskim paskiem. Więc jeżdżę tylko z Evoc. Kumpel używa Pinguina na rowerze i nie narzeka. Z plecaków używam tylko takich z siatką oddalającą od pleców. Np. jak w Deuter Air Exp, albo kiedyś Osprey 15. Osprey jest zdecydowanie lżejszy od Deutera Air Exp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szym3kSzym3k Napisano 11 Września 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 Września 2021 (edytowane) @Wojciojakoś nie mam przekonania (pewnie niesłusznie) do rzeczy z Deca. Podlinkujesz proszę ten plecak Gianta? @Gharalionwłaśnie obawiam się że 3 litry to za mało, a poza tym Evoc jest poza moim budżetem. Co do Ospreya też mam objawy, że będzie za duży, choć ludzie ta nerkę bardzo chwalą. Co do Scotta -26 litrów jak na plecak rowerowy to chyba za dużo? @solar21o Pingwinie też czytałem. Chyba nawet go polecają na forum Enduro Trophy. Dzięki za podpowiedź z Deuterem. Popatrzę na plecak. Jeżeli chodzi o ich nerki to raczej słabe opinie mają. Wadą Deutera niestety jest to, że w komplecie nie dostajemy bukłaka. Edytowane 11 Września 2021 przez Szym3kSzym3k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 11 Września 2021 Udostępnij Napisano 11 Września 2021 Plecak Giant https://www.dobrerowery.pl/plecak-giant-cascade-3-buklak-3l-niebieski?from=listing Przypomniałem siebie o jednej wadzie - paski do troczenia na zewnątrz odpina się z obu stron i można zgubić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtt80 Napisano 11 Września 2021 Udostępnij Napisano 11 Września 2021 Jak masz możliwość, zobacz ten plecak: https://www.decathlon.pl/p/plecak-z-buklakiem-na-rower-mtb-st-900-12-l-2-l-wody/_/R-p-10189 Są pewnie ładniejsze, ale stosunek ceny do jakości działa na jego korzyść. Czasami używam na wycieczki piesze. Ma dobry system wentylacji, wytrzymałe materiały i buklak w komplecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szym3kSzym3k Napisano 11 Września 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 Września 2021 Tylko teoch za mały jak na cywilny plecak. Celuje w około 18l. Ale to też by znaczyło że odpada Deuter air exp bo ma też 14l. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szym3kSzym3k Napisano 11 Września 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 Września 2021 W świetnej cenie znalazłem Source Hipster Ultra, ale niestety kolor masakryczny https://www.bikester.pl/source-hipster-ultra-hydration-belt-1535l-atlantic-deep-blue-1129541.html?_cid=21_1_-1_9_2604_1129541_324496311358_pla&ef_id=CjwKCAjwp_GJBhBmEiwALWBQk4JJPO_btSBvaqBtBtvcGtVV4w30it35zHbXhJGpdZRrFv_g74MTJhoCb08QAvD_BwE&ev_chn=shop&campaign_detail=smart_shopping&gclid=CjwKCAjwp_GJBhBmEiwALWBQk4JJPO_btSBvaqBtBtvcGtVV4w30it35zHbXhJGpdZRrFv_g74MTJhoCb08QAvD_BwE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafu Napisano 11 Września 2021 Udostępnij Napisano 11 Września 2021 Mam tą opisywaną na 1Enduro nerkę Camelbaka od początku sezonu. Zamknięcie bukłaka faktycznie jest nieporozumieniem, ale można to przeżyć, bo sama nerka jest świetna. Żona ma Dakine Hot Laps 5l: świetny bukłak Hydrapack (jak w Evoc) i troczki na ochraniacze / jakąś wiatrówkę. Minusem jest gorsze mocowanie wężyka, niż w Camelbaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szym3kSzym3k Napisano 12 Września 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Września 2021 No właśnie moimi faworytami jest Camelbak i Source w tym kolorze niebieskim/ turkusowym. Wzięlibyście taki kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafu Napisano 12 Września 2021 Udostępnij Napisano 12 Września 2021 To Tobie przede wszystkim musi się podobać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szym3kSzym3k Napisano 13 Września 2021 Autor Udostępnij Napisano 13 Września 2021 Tak, masz rację. Ale doszedłem do wniosku, że za kolor nie ma s NSU dopłacać ponad 150 zł, więc wziąłem ten który podlinkowalem. Wygrała z Camelbakiem że względu na dodatkowy litr pojemności i niedopracowany bukłak w "wielbłądzie". Zostaje jeszcze plecak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szym3kSzym3k Napisano 20 Września 2021 Autor Udostępnij Napisano 20 Września 2021 Jeżeli chodzi o plecak chyba zdecydowałem się na Camelbak H.A.W.G. Spełnia moje wymagania. Znalazłem ofertę która mieści się w moim budżecie. Ktoś może go ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jdd Napisano 10 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2022 Kupiłeś hawg? Zastanawiam się nad nim lub osprey syncro 20. Interesuje mnie ten panel wentylacyjny, bo reklamują go jako coś nie z tej ziemii, a mi to wygląda na coś, co jest słabe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szym3kSzym3k Napisano 11 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2022 Nie. W końcu kupiłem Deuter Attack 20. Już nie pamiętam co mnie przekonało do niego. Ogólnie jestem zadowolony. A co do wentylacji, to nie wiem czego by nie pisał producent to wydaje mi się, że i tak plecy Ci się spocą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiowu Napisano 12 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2022 co do nerek to mam 2 uwagi - zamki muszą być dwusuwakowe oraz że teore że można do nerki 2 czy 3 kilo albo 2-3 litry są od czapy - jazda z takim odważnikiem u paska to udręka przynajmniej dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
endryu Napisano 20 Września Udostępnij Napisano 20 Września (edytowane) Mam plecak 19l zwijany którego używam gdy jadę do pracy. Służy mi głównie do przewożenia jedzenia ale mam też w nim zwijaną kurtkę przeciwdeszczowa. W teorii wydaje mi się on trochę zbyt głęboki dlatego szukam takiego który byłby może trochę mniejszy, z 2-3 mniejszymi kieszonkami, przeciwdeszczowy i oczywiście taki z którym całe plecy się nie pocą. Jakieś propozycje? Edytowane 20 Września przez endryu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 21 Września Udostępnij Napisano 21 Września Każdy zwijany plecak będzie niewygodny i będzie powodował pocenie pleców bo będzie przylegał do nich całą powierzchnią. Jak chcesz niedrogi, to zobacz ten: https://allegro.pl/oferta/xlc-plecak-rowerowy-na-rower-ba-s48-duzy-18l-13761953043 kupiłem na dojazdy do oracy i jestem zadowolony, mieści spokojnie śniadaniówkę, wiatrówkę, itp. Jak chcesz lepszy to są 10-14 litrowe innych firm ale szukaj rowerowego lub turystycznego z systemami umożliwiającymi przepływ powietrza między plecami a plecakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiowu Napisano 21 Września Udostępnij Napisano 21 Września 18 godzin temu, endryu napisał: Mam plecak 19l zwijany którego używam gdy jadę do pracy. Służy mi głównie do przewożenia jedzenia ale mam też w nim zwijaną kurtkę przeciwdeszczowa. W teorii wydaje mi się on trochę zbyt głęboki dlatego szukam takiego który byłby może trochę mniejszy, z 2-3 mniejszymi kieszonkami, przeciwdeszczowy i oczywiście taki z którym całe plecy się nie pocą. Jakieś propozycje? pod wyprawy mam deuter futura 28 pod zakupy z dojazdem na rowerze mam tanioszkę z lilda z perspektywy osoby intensywnie pococącej się napiszę tak: tego typu plecaki nie sprawią że plery przestaną się pocić natomiast nie trzeba plecaka tak często prać ze względu na końską nutę jak zwykłe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi