Hsuj Napisano 7 Września 2021 Udostępnij Napisano 7 Września 2021 Witam, mój hamulec (bl mt 501 zacisk br mt 500) nie zadowala mnie na zjazdach, ma słabą siłę hamowania i przyszedł mi pomysł żeby wrzucić do niego zacisk slx. Czy da się tą klamkę połączyć z slxem? Czy poprawi to siłę hamowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 7 Września 2021 Udostępnij Napisano 7 Września 2021 Nic z tego. SLX ma przewód z inną końcówką (banjo). Nie myślałeś o zmianie klocków/tarczy na początek? To potrafi sporo zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 7 Września 2021 Udostępnij Napisano 7 Września 2021 Ale bez problemu podłączysz 4-tłoczkowego br-mt520... https://biostern.abstore.pl/hamulce-tarcze-adaptery-zacisk-hamulca-deore-br-mt520-okl-zyw-,c65,p3558,pl.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hsuj Napisano 7 Września 2021 Autor Udostępnij Napisano 7 Września 2021 (edytowane) Dzięki za odpowiedź. Klocki dziś kupiłem półmetaliczne pod moją jazdę i zobaczę jaki będzie przeskok mocy, bo teraz mam żywiczne zwykłe Czy będzie to duży przeskok mocy? 2 minuty temu, Dokumosa napisał: Ale bez problemu podłączysz 4-tłoczkowego br-mt520... https://biostern.abstore.pl/hamulce-tarcze-adaptery-zacisk-hamulca-deore-br-mt520-okl-zyw-,c65,p3558,pl.html Edytowane 7 Września 2021 przez Hsuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 7 Września 2021 Udostępnij Napisano 7 Września 2021 Cytat Czy będzie to duży przeskok mocy? Tak przestaniesz być Jedi a zostaniesz Vaderem. A już tak serio - pomiędzy br-mt500 a br-mt520 jest bardzo duża różnica. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 7 Września 2021 Udostępnij Napisano 7 Września 2021 To jeszcze pochwal się jakie masz tarczę bo jeśli tania, shimanowska padlina to pajacowanie z klockami wieoe nie zmieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hsuj Napisano 7 Września 2021 Autor Udostępnij Napisano 7 Września 2021 Tarcza na pająku nie pamiętam nazwy 203 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 9 Września 2021 Udostępnij Napisano 9 Września 2021 Do obecnego przewodu możesz dokupić zestaw banjo na Aliexpress. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 9 Września 2021 Udostępnij Napisano 9 Września 2021 Zacisk jest bez śruby którą przykręca się banjo. Dokupujac śrubę wychodzi połowę ceny oryginalnego przewodu bh90-sb (w zestawie ze śrubą). Lepiej kupić zacisk m6100 ew. mt520. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vincek Napisano 9 Września 2021 Udostępnij Napisano 9 Września 2021 W dniu 7.09.2021 o 09:13, Dokumosa napisał: To jeszcze pochwal się jakie masz tarczę bo jeśli tania, shimanowska padlina to pajacowanie z klockami wieoe nie zmieni. Jaką tarczę 160 do mt200 pod centerlock byś polecił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 9 Września 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Września 2021 2 godziny temu, Dokumosa napisał: Zacisk jest bez śruby Hmm, ja jak kupowałem zacisk SLXa M7000 to była śruba w komplecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 9 Września 2021 Udostępnij Napisano 9 Września 2021 Edyta: Nowe "setki" faktycznie mają śrubę. Poprzednie gen nie. 39 minut temu, vincek napisał: Jaką tarczę 160 do mt200 pod centerlock byś polecił? Żadną . Shimanowskie tanie są do .... A drogie nie pasują (klocek w połowie drze ramiona a nie powierzchnię roboczą). Nie mam doświadczenia z CL od producentów alternatywnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vincek Napisano 9 Września 2021 Udostępnij Napisano 9 Września 2021 Właśnie na centerlock jest słabo. A jakbym zaopatrzył się w adapter z CL na 6 śrub, to jak wtedy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 9 Września 2021 Udostępnij Napisano 9 Września 2021 np.: TEKTRO wirnik rowerowy 160/180 / 203mm rower górski hydrauliczny hamulec tarczowy tarcze do MTB Road składany hamulec rowerowy klocki|Bicycle Brake| - AliExpress Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vincek Napisano 9 Września 2021 Udostępnij Napisano 9 Września 2021 Dzięki za propozycję, bo sam zastanawiałem się nad taką: https://a.aliexpress.com/_uGmmRY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 9 Września 2021 Udostępnij Napisano 9 Września 2021 Za wąskie do mt200 do deore i wyższych byłyby ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vincek Napisano 9 Września 2021 Udostępnij Napisano 9 Września 2021 Rzeczywiście racja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi