Karol1994czx Napisano 5 Września 2021 Udostępnij Napisano 5 Września 2021 Siema, wymieniałem ostatnio okładziny w hamulcach tarczowych trp spyre c i w momencie próby odkręcenie śruby regulacyjnej zniekształciłem główkę śruby w taki sposób że z szcześciokątu zrobił się okrąg. Jak to odkręcić? Ma ktoś jakieś patenty na tego typu przypadłości? I czy w przypadku gdy uda mi się wykręcić tą śrubę to można dostać gdzieś jakiś zamiennik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garlock Napisano 6 Września 2021 Udostępnij Napisano 6 Września 2021 Daj jakiś foto tych zmasakrowanychśrub. Chodzi ci o coś takiego https://activesport.co/TRP-Spyre/Spyke-Adjust-Pads ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Września 2021 Udostępnij Napisano 6 Września 2021 A klucz masz dobrze dopasowany? Mam te hamulce i z dobrym kluczem, siedzi naprawdę ciasno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol1994czx Napisano 10 Września 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 Września 2021 Już teraz za pożno na dobry klucz, bo śrubą ma rozrobiony otwór na klucz, jutro za dnia zrobię zdjęcia. Używałem torxów z lidla ( więc pewnie nie były dobrej jakości, przy okazji na przyszłość, poleci ktoś jakiś dobry zestaw imbusów/torxów ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Września 2021 Udostępnij Napisano 10 Września 2021 Dlaczego używałeś Torxa do gniazda pod imbus? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol1994czx Napisano 10 Września 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 Września 2021 Próbowałem imbusem i nie dało spodziewanego efektu ( klucz się obkręcił), i potem użyłem torxa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jordek Napisano 10 Września 2021 Udostępnij Napisano 10 Września 2021 Mam podobny problem ale ze śrubką od odpowietrzania hayes'a. Jeśli twoja jest wystarczająco duża to rozwiercić otworek na jakieś 3.5mm - 4mm i użyć wykrętaka 3-6mm. powinno pójść ale pytanie czy znajdziesz śrubkę żeby wymienić na nową? (30) JAK WYKRĘCIĆ ZERWANE ŚRUBY? WYKRĘTAKI | ForumWiedzy - YouTube Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol1994czx Napisano 10 Września 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 Września 2021 Te śruby do regulacji padów da się tylko za granicą kupić, nigdzie indziej się nie da? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Września 2021 Udostępnij Napisano 11 Września 2021 Raczej nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.