Skocz do zawartości

[Napęd] rower Tabou Kinetic 2.0 - problem z przerzutkami

Ooooski

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam drogich miłośników rowerów i kolarstwa, przychodzę do was z poważnym problemem i liczę, że pomożecie mi go rozwiązać.

Otóż trzeszczy mi napęd przy najcięższej przedniej przerzutce (napęd 3x7) a na drugą nie mogę przełączyć (jak ustawiam na drugą, to jadę na najlżejszej, a jak przełączam na najcięższą, to od razu przeskakuje z najlżejszej na najcięższą, jakby druga przerzutka nie istniała). Dodatkowo, jak jadę na najlżejszej przedniej przerzutce to napęd trzeszczy mi przy najniższych i najwyższych ustawieniach tylnej przerzutki, więc z 21 możliwych kombinacji mogę jechać na zaledwie trzech z nich.

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi, których pewnie będzie wiele patrząc na to forum. Proszę o podanie możliwych przyczyn i napisanie, jak to naprawić lub wysłanie linka do jakiegoś artykułu na ten temat. Życzę miłego dnia.

Napisano

Masz przerzutki do wyregulowania. To załatwi ci prawidłowe przełączenie przednej i pewnie wyeliminuję ocieranie łańcucha (trzeszczenie) na skrajnych zębatkach wolnobiegu. Jak nie chcesz oddawać do serwisu odpal youtube i poszukaj "regulacja przedniej\tylnej przerzutki". Ewentualnie może byc wskazana wymiana linek i pancerzy, jak rower jest zaniedbany.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...