Koralowiec Napisano 5 Września 2021 Napisano 5 Września 2021 Witam serdecznie. Poszukuje siodełko MTB w cenie przystępnej o czym zaraz napisze, co znaczy w przystępnej. Koszty jakie chcę ponieść to 100-150 zl. i tu zaznaczę, że nie chodzi o nowe choć byłoby to najlepsze rozwiązanie. Przeglądając mniej więcej strony sklepów internetowych jak i portale typu OLX, znajdą się ciekawe propozycje. Wchodzą w to sidełka Fizik po demontażu w cenie 100-120 zł. Na myśl przychodzi mi Antares, Arizonę oraz Taiga. Dodać musze, że mam na tyle „sprawnie”, że każdy kształt siodeł nie robi dla mnie różnicy, na żadnym nie doświadczam dyskomfortu nawet po kilku godzinach jazdy - chyba genetyka. Mam dwa wymagania. Pierwszym jest cena, drugim może nie waga, ale znowu coś, co przeniesie mnie w siodelka 50/50 mtb oraz 50/50 gravel. Ciężkie pytanie, wiem. Propozycje moje to: - Fizik Taiga - Fizik Airone R7 Osoby „siedzące” w tym proszę o pomoc.
Q_u Napisano 5 Września 2021 Napisano 5 Września 2021 Dopasowane do życi. Takie polecam. A te fiziki "po demontażu" to najzwyklejsze podróby obawiam się.
Mihau_ Napisano 5 Września 2021 Napisano 5 Września 2021 Ja tam akurat antaresa R5 zdjętego z roweru za stówkę na olx puściłem, wisiał może 2 miesiące i żadnego zainteresowania nie było
Q_u Napisano 5 Września 2021 Napisano 5 Września 2021 Bo myśleli jak ja, jakim cudem ktoś puszcza siodełko kosztujące w sklepie 400 zł za 100 zł. I żeby nie było, na Allegro kupiłem raz Fizika pod MTB i była to tak hamska podróba, że głowa mała. Ale z drugiej strony medalu udało mi się kupić za 250 zł ( z pudłem i dokumentami zakupu w UK ) warte 550 zł wszędzie. Loteria i tyle. Wszystko to nie zmienia sytuacji, że z kupowaniem będzie pewnie loteria, ja trafiłem z tym, że było wygodne dopiero za 3 razem, mimo takich samych rozmiarów i twardości teoretycznie.
Mihau_ Napisano 5 Września 2021 Napisano 5 Września 2021 Raczej nie ma zejścia na stockowe siodełka z rowerów, jeśli ktoś już jest "na tym etapie zaawansowania", że szuka innego siodła to kupuje zwykle nowe/po dopasowaniu na jakimś systemie
Koralowiec Napisano 5 Września 2021 Autor Napisano 5 Września 2021 Panowie, pisałem, że dla mnie dobór parametrów/rozmiarów siodła nie jest w żadnym stopniu ważne ponieważ ja na każdym nie odczuwam dyskomfortu. Nie rozdrabiniajmy się czy poróbka, czy nie. Ocenie i ew. odeślę. Czy mam łatę z włókna węglowego czy, że tak powiem żelową nakładkę na siodło miejskie - nie czuje różnicy. Chodzi mi o coś, co w cenie jest w miarę Ok. Pierwszy raz szukam taniego siodelka „na chwilę” wiec pytam.
przemeg Napisano 5 Września 2021 Napisano 5 Września 2021 Spójrz na accent furious. W cenie do 100 jest ok. https://velo.pl/czesci/siodelka/siodelka-sportowe/accent/furious
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.