dariol Napisano 5 Września 2021 Udostępnij Napisano 5 Września 2021 Hej. Jestem nowy na forum. Od nowa odkrywam świat rowerów. Kilkanaście lat temu sporo jeździłem, choć tylko amatorsko. 🙂 Mam Meridę Crossway. Tylna przerzutka RD-M360 przygniotła mi się w transporcie. Podczas jazdy mocno szarpie łańcuch. Kaseta ma 8 zębatek (napęd 3x8). W okazyjnej cenie od znajomego mogę kupić nową RD-M3100. Czy będę mógł bez przeszkód wymienić uszkodzoną przerzutkę na tą nową? Czy one w ogóle są kompatybilne i jest sens w ogóle zabierać się za wymianę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 5 Września 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Września 2021 M3100 możesz zastosować zamiennie zamiast obecnej M360. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Setorix Napisano 5 Września 2021 Udostępnij Napisano 5 Września 2021 A hak przerzutki masz prosty? Czasami po takich przygodach w transporcie tylko hak się krzywi a przerzutka zostaje nienaruszona, dobrze by było żebyś to sprawdził bo jak hak będzie krzywy to nowa przerzutka wiele nie zmieni i dalej to będzie działało po prostu źle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariol Napisano 5 Września 2021 Autor Udostępnij Napisano 5 Września 2021 Dzięki za cenne uwagi. Hak na szczęście prosty. Uszkodzeniu uległa tylko przerzutka. Spróbuję zatem wymienić na to Alivio. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.