Skocz do zawartości
  • 0

Fotelik rowerowy do ramki z wąska ramą

Gość Dorka

Pytanie

Napisano

Cześć, 

mam damkę Spartę (dosyć wiekowa), mocowałam ostatnio do niej standardowy fotelik do przewożenia dziecka i okazało się, że rama mojego roweru jest zbyt wąska i nie da się dobrze przymocować fotelika. 

Czy znacie foteliki, które da się dopasować do takich rowerów? 

Czy w grę wchodzi tylko wymiana roweru? 

Dzięki za odp.

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Oj daaaaawno już nie miałem fotelika, ale z tego co pamiętam to możliwe że zakres regulacji obejmy w foteliku przy takich cienkich rurkach może być niewystarczający. Bo chyba tego należy się domyślać po "zbyt wąskiej ramie" i fakcie że to stara damka.

Ale biorąc pod uwagę wartość roweru - takiej Sparty i wartość przyzwoitego fotelika... to bym rower zmienił... albo coś innego wykombinował typu przecięta na pół dopasowana rurka (metalowa) i wklejona po zdjęciu lakieru (z jak największym zapasem długości) na przyzwoitą żywicę żeby w miejscu mocowania obejmy pogrubić tę rurkę ramy. Ale do tego... to musiałbym być pewny ramy... takie staruszki to często już zgniły pod lakierem i zaraz jakiś spaw puści... więc wolałbym zmienić rower dla bezpieczeństwa dziecka.  

Napisano

Ok, dzięki za odpowiedzi.

Tego się obawiałam, bo damka rzeczywiście wiekowa, choć jeździ świetnie😉

MIHAU_ - tak, chodziło właśnie o zbyt małą średnicę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...