rysiekm55 Napisano 3 Września 2021 Udostępnij Napisano 3 Września 2021 Dętki w rowerze maja samochodowe wentyle. Gdy nakładam główkę rurki pompki, to zaczyna uciekać powietrze. Nie wiem, którędy ucieka. Czyżby nie było szczelności w główce rurki pompki, za słabo ona dociska do rurki wentyla? Jak to wszystko sprawdzić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Września 2021 Udostępnij Napisano 4 Września 2021 Pożyczyć pompkę, pojechać i użyć kompresora na stacji, spróbować użyć aktualnej pompki na nowej dętce. Przecież to nie prom kosmiczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abra Napisano 4 Września 2021 Udostępnij Napisano 4 Września 2021 Końcówka pompki powinna mieć klamkę, którą się zaciska i doszczelnia połączenie pompki z wentylem. Różne są rozwiązania, klamkę się odchyla do tylu lub do przodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rysiekm55 Napisano 4 Września 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 Września 2021 4 godziny temu, skom25 napisał: Pożyczyć pompkę, pojechać i użyć kompresora na stacji, spróbować użyć aktualnej pompki na nowej dętce. Przecież to nie prom kosmiczny. Ja wiem, że to sprawa pompki. Tylko chcę dociec, co w pompce sie psuje, że nie ma szczelności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Września 2021 Udostępnij Napisano 4 Września 2021 Wsadź pod wodę. Wtedy zobaczysz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leoms Napisano 4 Września 2021 Udostępnij Napisano 4 Września 2021 Może to być wina głowicy pompki jeśli posiada opcje pod wentyl samochodowy i preste. Po zaciśnięciu może przepuszczać drugim otworem, przyłóż palec i sprawdź. Najprościej wymienić sama głowice. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rysiekm55 Napisano 5 Września 2021 Autor Udostępnij Napisano 5 Września 2021 W dniu 4.09.2021 o 11:32, skom25 napisał: Wsadź pod wodę. Wtedy zobaczysz. Masz rację. Mogłem od razu tak zrobić. Doszedłem co było. Rurka gumowa od pompki miała dziury od strony połączenia z pompką i dlatego uciekało powietrze z dętki w czasie pompowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.