grudek1986 Napisano 3 Września 2021 Udostępnij Napisano 3 Września 2021 Hej, kupilem pedaly uzywane przez olx. stan idealny technicznie. tak napisane. model Pedały SHIMANO SPD Ultegra PD-ES600 moje pytanie. jeszze tego nie zalozylem, ale chcialem zapytac jak one powinny sie krecic. w swoim mam tez jakies platformy/spd M324 i zalozone kreca sie bdb(tzn pare razy ladnych X robia 360*) te raz tylko/czy to zalezy od modelu. czy z reki nie jestem w stanie tak zakrecic czy ew stan ich nie jest bdb i cos z lozyskami? nie dam rady dodac filmu bo tyko 1mb... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mareq_BB Napisano 3 Września 2021 Udostępnij Napisano 3 Września 2021 Nie muszą się kręcić jak szalone. Uszczelnienia też stawiają opór. Jak się kręcą płynnie, bez chrobotania i nie mają wyczuwalnych luzów to moim zdaniem ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 3 Września 2021 Udostępnij Napisano 3 Września 2021 Dokładnie jak wyżej. Prawidłowo zmontowana korba ze zintegrowaną osią też pchnięta ręką robi obrót albo 2. Sprawne piasty wyjęte z koła też by się same kręcić nie chciały. Smar i uszczelki (ciasne, czyli dobre) dają opór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Września 2021 Udostępnij Napisano 3 Września 2021 Powinny się kręcić swobodnie, ale jeden czy dwa obroty to max. Jak kręcą się więcej, to oznacza brak smaru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grudek1986 Napisano 3 Września 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 Września 2021 aaaa. all jasne, dziekuje bardzo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.