wrobleski Napisano 12 Września 2021 Udostępnij Napisano 12 Września 2021 Tak, mi zawsze ta metoda się sprawdzała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinn24 Napisano 12 Września 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Września 2021 Dziękuję wszystkim za cenne wskazówki. Udało się wymienić skutecznie cały napęd. Działa bezbłędnie. Pozostały jeszcze do wymiany hamulce z cantilever na vb. Czy pójść w kierunku np. używanych, czy kupić nowe? Czy sprężyny w używanych tracą swoje właściwości? Czy lepsze klocki zakupić osobno? Czy klamki np. avid sd7 (można kupić nowe) mogą współpracować z zestawami hamulców innego producenta? Czy lepiej zakupić klamki + hamulce od jednego producenta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 12 Września 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Września 2021 Używane w fajnym stanie będą ok, ale wiadomo, że co nowe to nowe. Klocki w zależności jakie będą w hamulcach, które kupisz. Klamki SD7 to bardzo dobre klamki, możesz je z powodzeniem stosować z hamulcami innych producentów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinn24 Napisano 14 Września 2021 Autor Udostępnij Napisano 14 Września 2021 Kupiłem okazyjnie avid sd5 z klamkami. Czy fajki do tego jakiekolwiek mogą być czy jakieś konkretne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 14 Września 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Września 2021 Fajki dowolne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinn24 Napisano 24 Września 2021 Autor Udostępnij Napisano 24 Września 2021 Jeszcze pytanie w kwestii napędu. Przy ustawieniu na korbie tarczy 48T i z tyłu na kasecie wyboru zębatki 11T podczas jazdy odczuwam delikatne wibracje na pedałach. W samej jeździe to nie przeszkadza ale nie ma tego zjawiska na lżejszych ustawieniach. Tak ma być czy można to jakoś zniwelować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 24 Września 2021 Udostępnij Napisano 24 Września 2021 W dniu 2.09.2021 o 16:46, martinn24 napisał: Gsr200 Fajnie że utrzymujesz go w stanie jezdnym. Bravo. Być może twój napęd wymaga dotarcia- stąd te drżenie napędu na 11T. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinn24 Napisano 24 Września 2021 Autor Udostępnij Napisano 24 Września 2021 Wszystkie podzespoły z napędu są nowe więc całkiem możliwe (łańcuch, korba, kaseta). A po przejechaniu ilu km można mówić już o dotarciu? Po wymianie zrobiłem ok 150km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 24 Września 2021 Udostępnij Napisano 24 Września 2021 Chm .....a ile procentowo z tego na 11??? Na 48x11 amatorzy prawie nie śmigają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinn24 Napisano 24 Września 2021 Autor Udostępnij Napisano 24 Września 2021 Te przełożenie 11T to niejako z musu bo ciężko było znaleźć inną kasetę która by mi podchodziła. Nawet chciałem pominąć 11T przy regulacji przerzutki tylnej ale jak koledzy wcześniej sugerowali jak jest to niech zostanie. Fakt że na tym przełożeniu to może przejechałem z 5km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.