Pampuch Napisano 2 Września 2021 Napisano 2 Września 2021 (edytowane) Cześć Przybyłem na forum, z prośbą o wycenę tego roweru, a raczej "tego co po nim zostało". Rower był mojego starszego brata, który nie używał go już x czasu i zostawił go w piwnicy w takim, a nie innym stanie. Postanowiłem to sprzedać, no i moje pytanie - podpowiecie, który to w ogóle model? Na ile można go wycenić, jakby go wyczyścić, dołożyć siodełko, którego brakuje i wymienić np. kierownicę na coś porządnego? Widziałem ceny z tej firmy w internecie, z tym że nowych modeli i się zszokowałem.. Edit. nie wiem czemu, ale nie mogę dodać zdjęć mimo że są poniżej 999kb Edytowane 2 Września 2021 przez Pampuch Cytuj
KSikorski Napisano 2 Września 2021 Napisano 2 Września 2021 Koszt doprowadzenia do jako takiego porządku to będzie jakieś 1000-2000zł (serwis amortyzatora, serwis wszystkich łożysk, wymiana wszystkich linek i pancerzy, przynajmniej wymiana łańcucha) Za jakieś 2000zł dałoby się go sprzedać (to dobrej jakości rower, ale zupełnie już przestarzały). Stan obecny - wystawiłbym licytację na allegrolokalnie od 250zł i sprawdził co się stanie 😄 Cytuj
Monika1996 Napisano 2 Września 2021 Napisano 2 Września 2021 Najlepiej to nie inwestować w niego. Zrobić tylko myjku myjku i można by wydać na mechanika który by wyregulował hamulce i przerzutki. Mechanik zapewne będzie chciał od razu wymieniać wszystkie linki i pancerze więc to już jakaś inwestycja. Na OLX są dwie oferty za 1600zł więc znasz już granicę 🙂 Czasem lepiej jest taniej sprzedać niż się bujać z rowerem pół roku. A używanych rowerów jest na sprzedaż mnóstwo. Teraz po sezonie to spada sprzedaż więc ja bym wystawił za 1399zł i czekał na ofertę. Po miesiącu obniżać cenę w końcu ktoś się znajdzie. https://www.olx.pl/oferty/q-Specialized-Stumpjumper-m4/?search[order]=filter_float_price%3Aasc&view=galleryWide Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi