Profanum Napisano 1 Września 2021 Udostępnij Napisano 1 Września 2021 Szukam lampki chodzi mi o cos małego zgrabnego i żeby nie trzeba było ładować tego co dzień 🤪 lampka na kierownicę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 1 Września 2021 Udostępnij Napisano 1 Września 2021 ion 200 rt Cytat i żeby nie trzeba było ładować tego co dzień zależy ile jeździsz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
__guest Napisano 1 Września 2021 Udostępnij Napisano 1 Września 2021 Ja mam takie z Biedronki, na baterię. Malutkie, czarne ... ideał Przód świeci na biało, tył na czerwono. Takie do ładowania przestałem kupować, bo szmelc, psuło się to, nie mówię że zaraz po zakupię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrismel Napisano 1 Września 2021 Udostępnij Napisano 1 Września 2021 Knog Pop - 19,90 zł. W trybie Eco świeci 100 godzin a w razie czegoś na każdej stacji benzynowej kupisz baterię AA. W trybie Random Flash świeci ponad 6 godzin ale jest to tryb który można używać nawet w słoneczny dzień i spokojnie daje radę. https://alltheway.pl/ostrzegawcze/2608-1036-lampka-przednia-knog-pop-bateria-1-x-aa-9328389024266.html#/24-kolor-niebieski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
__guest Napisano 1 Września 2021 Udostępnij Napisano 1 Września 2021 Knog Pop ... Jak to WYJE !!! Paskudztwo !!! Bardzo fajne Biedronkowe światełka, nie wiem czy dalej są dostępne. Zdjęcie wrzuciłem na chwilę do obczajenia jak wygląda mała zgrabna lampka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revolta Napisano 1 Września 2021 Udostępnij Napisano 1 Września 2021 Tak, których nie widać z 7 metrów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrismel Napisano 1 Września 2021 Udostępnij Napisano 1 Września 2021 Te światełka typu "pchełka" są dobre żeby być w zgodzie przepisami a nie żeby być bezpiecznym. Zrób prosty test. Samochód który jedzie 50 km/h przejeżdża w ciągu jednej sekundy 15 metrów. Czyli kierowca musi Cię zauważyć, podjąć decyzję co dalej, wykonać ją. Ile na to potrzeba ? Powiedzmy 4 sekundy. Czyli musi Cię zauważyć z 60 metrów. No to teraz stań w takiej odległości od roweru i zobacz jak widać rower z takim "światełkiem". A na drodze poza miastem gdzie prędkości są większe, na przykład 100 km/h, potrzeba co najmniej 2 razy tyle czyli bycia widzianym ze 120-tu metrów. I to jest absolutne minimum a tak naprawdę dobrze by było żeby być widocznym z odległości 200-300 metrów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revolta Napisano 1 Września 2021 Udostępnij Napisano 1 Września 2021 Wystarczy się lekko ustawić pod kątem i już nie widać światła. https://www.centrumrowerowe.pl/lampka-knog-plus-przod-pd19116/ https://www.wysepka.pl/oswietlenie-rowerowe/6110-lampka-knog-blinder-mini-chippy-przod-czarny.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
__guest Napisano 1 Września 2021 Udostępnij Napisano 1 Września 2021 Światełko wrzuciłem tak do obczajenia jak wygląda małe zgrabne światełko. Ja nie jeżdżę po jezdni. Jak ganiam po Mieście to tylko tam gdzie normalny rower się nie nadaję ... po chodniku też ganiam, czyli chodnik dla roweru i nie dla roweru. To ostatnie światełko Knog Blinder mini miałem w łapach i już wygląda całkiem zgrabnie, świeci bardzo fajnie, ale jeszcze daleko do wersji Biedronka, jeżeli chodzi o zgrabność. 54 minuty temu, revolta napisał: Tak, których nie widać z 7 metrów. Tak na pewno nie widać mnie z 7 metrów. Już mi tak nie gadaj, bo to światełko widać bardzo daleko, a jeżeli myślisz że miałem tylko światełko typu Biedronka, to się grubo mylisz. Nie pamiętam już z jakiej firmy miałem podobne Markowe światełka typu Biedronka, nie wiem czy dalej są dostępne w ofercie, ale były też takie malutkie, i świeciły bardzo fajnie, też zaczepiane na gumkę, tylko troszku w innym systemie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revolta Napisano 1 Września 2021 Udostępnij Napisano 1 Września 2021 Miałem takie światełko jak Twoje, ono tylko ładnie wygląda na kierownicy ale nie byłem widoczny dla innych (to jest moje zdanie) dlatego zainwestowalem w inne. Nigdzie też nie napisałem że miałeś tylko światełko z biedry, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
__guest Napisano 1 Września 2021 Udostępnij Napisano 1 Września 2021 No to jak miałeś takie światełko jak moje i według Ciebie byłeś niewidoczny, to już Twoja decyzja. Ja tam na chodniku jestem widoczny i nie potrzebuję " na razie " lepszego oświetlenia. Jak kiedyś znajdę małe Markowe pchły, takie jak wersja Biedronka, to sobie kupię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profanum Napisano 4 Września 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 Września 2021 Wiec to tyle w temacie ? może jeszcze jakieś propozycje śmiało chodzi mi tez o taka co świeci troszkę do przodu i coś widać jak sie zapier.... XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wawrzula Napisano 4 Października 2021 Udostępnij Napisano 4 Października 2021 @Profanum Jeśli, chcesz wydać 20-30zł, to tyle w temacie. Taka prawda. Jeśli chcesz być widoczny i widzieć zwiększ budżet około 10x. Całe lata męczyłem się z "chinczykami" za 3 dychy. żarły tylko baterie, świeciły / oświetlały niewiele lepiej, jak te świecidełka klasy "pchełka", co gorsze jak w przypadku wywrotki złamiesz uchwyt, wywalasz lampkę, albo kleisz na gluta, bo uchwytu nie dokupisz. ...I pewnego dnia "wnerwiłem" się i kupiłem lampkę małą zgrabną ale wydajną. Tak, zapłaciłem 2 setki ale na średnim świeceniu High 350 LM - 5 h - starczy na nieoświetlonych drogach. Jak, chcesz jaśniej w lesie, to masz do dyspozycji tryb Turbo: 1 000 LM - 2 h 50 min, w rzeczywistości 3h - sprawdziłem. W mieście, kiedy Ty widzisz, ale chcesz być zauważalny, to masz tryb pulsujący 900lm 4h. Lampka na akumulator Li-ion 18650; 3400 mAh, jak, Tobie mało weź drugi akumulator. No i co istotne, jak szalejesz, to nie musisz się martwić, gdy złamie Ci się uchwyt, kupisz sobie nowy, albo od producenta, albo zamiennik. Lampka nazywa się Scream 3.1 i moim zdaniem daje radę. Jeżdżę w możliwie najciemniejsze miejsca na astrofotografię. Może są nieco tańsze rozwiązania o tych, lub lepszych parametrach.... Nie wiem. ale tych 2 setek mi nie żal. Ps. dobrze ustaw lampkę, kierując lekko w dół, by nie oślepiać. ps2 dodam jeszcze, że na "chinczyki" wydałem w 2 lata łącznie więcej, niż na tę lampkę i tamtych pieniędzy żałuję, co gorsza taki "chinczyk" zepsuł mi się podczasd nocnej jazdy dość ruchliwą szosą i skończyło się tym, że musiałem iść 3 km w rowie w absolutnej ciemności i po5 godzinach jazdy. "Troszkę" , to było nie fajne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.