need20weed Napisano 1 Września 2021 Napisano 1 Września 2021 Witam. Jestem szczęśliwym użytkownikiem roweru Cube Reaction Pro 2018 (21') koła 29 Jednakże niedawno zauważyłem coraz więcej rys na ramie roweru które źle wyglądają. Rysy są widoczne i wyczuwalne pod paznokciem. Nie znam sie na lakierach ani na malowaniu także proszę w tej kwestii traktować mnie jak laika. Poniżej zdjęcia jak to wygląda. Prosze o porade jak to usunac/zamalowac/ukryc bez badziewnych naklejek. Pozdrawiam Cytuj
Gość Napisano 1 Września 2021 Napisano 1 Września 2021 Zacząć dbać o rower bym proponował. Co Ty z nim robisz? Wygląda jakbyś tarł papierem ściernym. Tu nawet nie ma co próbować polerować, bo zrobią Ci się gładkie punkty na tym zmasakrowanym lakierze. Cytuj
JWO Napisano 1 Września 2021 Napisano 1 Września 2021 Cytat Zacząć dbać o rower bym proponował. Rower to nie limuzyna na dojazdy na sumę. Sznity musza być, wtedy widać że rower jest użytkowany, a nie stoi w garażu Tu gdzie widać karbon, trzeba zrobić zaprawkę. Rysy można lekko wypolerować, malowanie będzie bardziej widoczne. I mniej się przejmować wyglądem, a więcej funkcjonalnością 1 Cytuj
need20weed Napisano 1 Września 2021 Autor Napisano 1 Września 2021 Dzieki za odp. A czym to wypolerowac papierem 1500+? I z czego zaprawke zrobic? Cytuj
Gość Napisano 1 Września 2021 Napisano 1 Września 2021 Wiem, ale tutaj wygląda jakby brud był wycierany ścierką bez mycia. To był mat fabrycznie? Cytuj
need20weed Napisano 1 Września 2021 Autor Napisano 1 Września 2021 16 minut temu, skom25 napisał: Zacząć dbać o rower bym proponował. Co Ty z nim robisz? Wygląda jakbyś tarł papierem ściernym. Tu nawet nie ma co próbować polerować, bo zrobią Ci się gładkie punkty na tym zmasakrowanym lakierze. A to może źle przetarłem po przyjeździe do domu bo gąbka pod ręką tylko była także to efekt zaschniętego błotka 😁 Cytuj
JWO Napisano 1 Września 2021 Napisano 1 Września 2021 Czymkolwiek żeby tylko kolor jako tako pasował CHEVROLET CARBON FLASH 22C GAR LAKIER ZAPRAWKA ARA za 13 zł z Kraków - Allegro.pl - (7601844543) Polerka, papier wodny do lakierów? Cytuj
need20weed Napisano 1 Września 2021 Autor Napisano 1 Września 2021 2 minuty temu, skom25 napisał: Wiem, ale tutaj wygląda jakby brud był wycierany ścierką bez mycia. To był mat fabrycznie? Tak dokładnie Cytuj
Gość Napisano 1 Września 2021 Napisano 1 Września 2021 Lakieru matowego się nie poleruje, nie da się go też naprawić bez lakierowania. Tyle w temacie. Cytuj
JWO Napisano 1 Września 2021 Napisano 1 Września 2021 No tak, matu lepiej nie polerować bo nabierze połysku. Cytuj
Gość Napisano 1 Września 2021 Napisano 1 Września 2021 (edytowane) Lakier błyszczący ma taką strukturę: _________ A matowy: VVVVVVVV Światło się załamuje, dlatego ma się wrażenie matu. Jak się zetrze te ząbki, to będzie: _________ Czyli błyszczący. Oczywiście nie będzie to szkło, ale nie będzie to mat. Raczej taka bardziej błyszcząca satyna. Edytowane 1 Września 2021 przez skom25 Cytuj
need20weed Napisano 2 Września 2021 Autor Napisano 2 Września 2021 Czyli jest jakis sposob by te rysy wypelnic a przynajmniej zmiejszyc ich widocznosc oprocz polerowania? Lekko nawet tym markerem do aut nie wchodzi w gre?xd Cokolwiek co ma sens aby ukrylo rysy.. Jeszcze jedno zapytanko..Wiem ze nie na temat.. Raz na jakis czas(pol h jazdy) przy pedalowaniu (mocnym/naglym nacisku na pedal) lubi cos strzelic w korbie tak dosc glosno ze az sie idzie przestraszyc jednak po tym nic wiecej sie nie dzieje.. Jakies sugestie Cytuj
Gość Napisano 2 Września 2021 Napisano 2 Września 2021 Suport. Te kredki to się nadają do malowania rysunków. Lakier zaprawkowy, ale na 100% nie zrobisz tego estetycznie. Po prostu trzeba by to było robić pod mikroskopem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi