Skocz do zawartości

[kaseta] pancerna kaseta 8rz

Sansei6

Rekomendowane odpowiedzi

Hej obecnie mam kasetę SHIMANO HG51 - 8an i ponieważ dobiego ona swego żywota, a ja mama zamiłowanie do pancernych częsci, totalnie mnie nie interesuje waga, cena też (chyba, że miał bym płacić jak za złoto) tylko wytrzymałość, to chciałbym sie dowiedzieć czy polecacie jakąs inna kasetę na podmianę? Zamierzam jezdzić na 3 łańcuchy Connex 808. Jeżdżę cały rok w każdych warunkach. Jakieś typy? Będę wdzieczny za info.

Lepsza 8 rzędowa niestety nie istnieje ;) I chyba nawet po podwyżkach nie jest jeszcze na tyle droga żeby się bawić w żonglowanie łańcuchami, mi ostatnio w zestawie z KMC X8 (ale jakiś Gold, już go nie widziałem) zrobiła 14 tysięcy, ale jazda w sezonie letnik, trekkingowa. Myślę że jak jeździsz cały rok i w każdych warunkach to zrobisz sporo, pewnie ponad 10 tysięcy na takim zestawie ale z założeniem że po zimie z solą i piachem napęd w śmietnik, na to chyba nie ma mocnych. 

14 k km ? Wow. Realnie ( zalezy od łańcucha, nogi, terenu, smarowania-czyszczenia, używania więcej niż 1 koronki itp.) od 1,5 do kilku tyś km. 10 tyś km to już okolice rekordu. Tak sądzę.

Kup nawet chińczyka na aliexpress za 50-55 pln z dostawą i do tego łańcuch kmc x8 silver i na kilka tyś km wystarczy  ( obstawiam 4-5-6 )

Lepszej kasety niż wspomniana raczej nie znajdziesz, więc pozostają kombinacje z łańcuchami.

Ja nigdy niczego innego niż Shimano nie używałem (tzn. mam dwie 10-tki Sunrace z czasów kiedy Shimano nie miało jeszcze tanich kaset 11-42) a od nich to HG51 jest najwyższym modelem. I nie sądzę żeby Sunrace czy jakieś wynalazki z Aliexpress ją pobiły trwałością. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...