detonator Napisano 31 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2021 Kłaniam się, Jaki mapnik polecicie ? Chodzi mi o taki na kierownicę do rajdów na orientację. Obecnie na rajdach mam przypiętą koszulkę z mapą trytytakmi. Nie jest to złe rozwiązanie, jednak szukam czegoś bardziej ludzkiego :) Mapnik Miry jest trochę poza mój budżet, zważywszy na to, że na rajdy jadę z trzy razy w roku. Jakie macie doświadczenia ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shiler Napisano 1 Września 2021 Udostępnij Napisano 1 Września 2021 Kolega ma z decathlonu i jak patrzyłem to dość fajnie wykonany. https://www.decathlon.pl/p/mapnik-do-jazdy-rowerem-na-orientacje-i-do-rajdow-przygodowych-geonaute/_/R-p-303590?mc=8518787 Ja mam Raidlight VTT. Stara konstrukcja z dwoma rożnymi wysokości mocowań. Niestety ten krótki był za nisko a ten długi za wysoko. Trochę trzeba było porzeźbić żeby ustawić na jako takiej wysokości. Jak bym miał wybrać zamieniłbym się na ten z DECA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
davos Napisano 1 Września 2021 Udostępnij Napisano 1 Września 2021 Zobacz sklep.karbonit.pl. Fajna jakość i dostępne części zamienne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gilaga Napisano 1 Września 2021 Udostępnij Napisano 1 Września 2021 ZEFAL , jeden zużyłem, teraz drugi na pokładzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 1 Września 2021 Autor Udostępnij Napisano 1 Września 2021 2 godziny temu, davos napisał: Zobacz sklep.karbonit.pl. Fajna jakość i dostępne części zamienne. Własnie napisałem do gościa ale jak by produkcja tego nieaktualna ale wykonanie super. Będę go jeszcze męczył 2 godziny temu, shiler napisał: Kolega ma z decathlonu i jak patrzyłem to dość fajnie wykonany. https://www.decathlon.pl/p/mapnik-do-jazdy-rowerem-na-orientacje-i-do-rajdow-przygodowych-geonaute/_/R-p-303590?mc=8518787 Ja mam Raidlight VTT. Stara konstrukcja z dwoma rożnymi wysokości mocowań. Niestety ten krótki był za nisko a ten długi za wysoko. Trochę trzeba było porzeźbić żeby ustawić na jako takiej wysokości. Jak bym miał wybrać zamieniłbym się na ten z DECA. Nie wiem czy ufać opinią na stronie ale ma kiepskie. Początkowo się nad nim wahałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
davos Napisano 1 Września 2021 Udostępnij Napisano 1 Września 2021 @detonator pisz, pisz. To jest manufaktura na miejscu w Łodzi, a nie jakiś import z Chin, więc pewnie jak rynek wysycili (sporo ludzi z Łodzi i okolic z tym jeździ) to pewnie trochę zwolnili z produkcją. Zresztą, producent sam śmiga w orienteringu, więc zna bolączki tego typu zabawek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 1 Września 2021 Udostępnij Napisano 1 Września 2021 Jak zobaczyłem ten karbonit, to mój szwedzki Nordenmark wydał się gniotem zrobionym w garażu ze starego piecyka. A chciałem go zaproponować autorowi wątku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 1 Września 2021 Autor Udostępnij Napisano 1 Września 2021 Napisałem do producenta - zobaczymy co odpisze. Cena zestawu i tak nie jest niska - komplet przekroczy 200 zł Jeśli nie będzie dostępności tego mapnika, to przyjrzę się innym zaproponowanym przez Was opcją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 2 Września 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 Września 2021 Niestety mapniki Karbonit będe dostępne najwcześniej w przyszłym sezonie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.