marcingrychtol Napisano 29 Sierpnia 2021 Napisano 29 Sierpnia 2021 Lata temu (chyba w 2012r?) byłem mocno zakorzeniony na BikeForum. Fajna paczka ludzi, trochę bardziej kameralna, bardzo przypadła mi do gustu. Sporadycznie jeszcze zagladałem średnio raz na rok, a ostatnio... forum zniknęło? Fanpejdż umarł, strony niema... Jakaś taka melancholia mnie napadła i motyw przemijania jest mocny, ech... Jest tu jeszcze ktoś ze stare gwardii - kundello, swierzak, maciXX, Boo, RODDOS, knofel, randy-rockstiff, moretti, macix, clavdvis? Anyone?
zetor65 Napisano 7 Stycznia 2022 Napisano 7 Stycznia 2022 Jesteśmy 👍 Stara gwardia pozdrawia. Bikeforum to były czasy, szkoda że forum padło, jednak się nie dziwię bo od jakiś 2 lat zamarło... A szkoda...
clavdivs Napisano 9 Stycznia 2022 Napisano 9 Stycznia 2022 Bikeforum to było pierwsze forum na jakim się zarejestrowałem, Fakt było tam bardziej kameralnie i mniej było poczatkujących którzy zadawali te same pytania. Fakt jest taki ze 10 lat temu rynek rowerowy bardziej sprzyjał tym którzy składali rowery. Obecnie jest teraz wszystko nastawione na kupno gotowego i promowanie rozwiązań, które są niekoniecznie nam potrzebne. Mam wrażenie że obecnie skupiaja się na cyferkach, posiadaniu trenazera, miernika mocy, elektroniki i wszystko pod jednym hasłem komfort. Marcingrychtol trzeba się pogodzić z przemijaniem, dostosować lub wrócić do korzeni :). Na forum szosowym, też już nie dzieje się nic ciekawego. Taki już los każdego forum?
zetor65 Napisano 16 Stycznia 2022 Napisano 16 Stycznia 2022 Prawdopodobnie tak, ja bakcyla mam dalej, kupiłem gotowca Fuji Nevada a teraz po kilku miechach znów upgrade 😆 To choroba 😎
swierzak1 Napisano 23 Czerwca 2022 Napisano 23 Czerwca 2022 Ludzie z BikeForum są i tutaj Kilka lat temu mocno starałem się wejść w kontakt z Administratorem tamtejszego forum w celu wykupienia od niego tej strony i przywrócenia jej dawnej świetności. Niestety wszelkie próby kontaktu spełzły na niczym, a forum szlag trafił z powodu pożaru w centrum serwerowym w Strasbourgu. Co najlepsze bliźniacze SkiForum.pl, które również padło z tego powodu działa nadal Link z wiadomością o pożarze dla zainteresowanych: https://www.bankier.pl/wiadomosc/Pozar-w-serwerowni-OVH-wylaczyl-wiele-serwisow-internetowych-8072054.html Tamto forum miało swoje niebagatelne zalety w postaci kameralnej atmosfery i wspaniałych ludzi z którymi dyskusja często była wyzwaniem (co prowadziło w efekcie do poszerzenia wiedzy). Spędziłem tam wiele godzin na dyskusjach na różne, niekoniecznie rowerowe tematy. Musimy się chyba pogodzić z przemijaniem i faktem, że czas forów dyskusyjnych przeminął na rzecz grup FB czego w sumie do końca nie rozumiem. Fora mają dużo bardziej przystępny mechanizm grupowania szukanej wiedzy :)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.