__guest Napisano 28 Sierpnia 2021 Napisano 28 Sierpnia 2021 Maniaki rowerowe zębatki 54 T do kasety Micro Spline są mniejsze niż do kasety HG ? Już nie pamiętam. W jednym i drugim mam 54 T ale nie chce mi się kół zdejmować, lepiej nabazgrolić na forum mniej roboty. Gdzieś mi brat zapodział zębatki 54 T no i teraz będę potrzebował kupić. Mam nadzieję że Dawid ( Daveo ) jest aktualnie dostępny na forum, bo jak ma jakiś urlop to dzwonię do chłopaków FitWhells też od nich kupuję. Weźcie poprawcie tytuł w temacie bo mi się nabazgrało " Pista " Źle troszku nabazgroiłem, nie kaseta tylko bębenek Micro Spline oraz HG. W robocie jestem na szybko piszę stąd błędy w bazgroleniu
__guest Napisano 28 Sierpnia 2021 Autor Napisano 28 Sierpnia 2021 Dzięki straszliwie Filip za szybkie info. No i takim sposobem nie muszę po robocie odkręcać kół. Zadzwonię jeszcze do Dawida ... 19 minut temu, skom25 napisał: Nie są ze sobą kompatybilne. Zadzwoniłem do Dawida ( Daveo ) i mówi że są kompatybilne, to jest to samo, także chyba Filip coś się pomyliłeś. Zaraz jak znajdę chwilę czasu napiszę do Dawida, także już sobie załatwiłem zębatki ...
Gość Napisano 28 Sierpnia 2021 Napisano 28 Sierpnia 2021 To ja chyba nie rozumiem o co Ci chodzi. https://bike.shimano.com/en-US/information/news/technologies-explained--micro-spline---scylence.html Micro Spline to typ bębenka do Shimano. Masz napisane z czym jest to kompatybilne.
__guest Napisano 28 Sierpnia 2021 Autor Napisano 28 Sierpnia 2021 Filip już napisałem do Dawida w sprawie zębatki, także już nie będę się za bardzo zastanawiał czy są czy nie są kompatybilne zębatki. U siebie mam piasty DT SWISS 350 STRAIGHTPULL
Dokumosa Napisano 28 Sierpnia 2021 Napisano 28 Sierpnia 2021 Ratchety pasują między różnymi bebenkamo czy to hg czy xd, ms czy campa.
Gość Napisano 28 Sierpnia 2021 Napisano 28 Sierpnia 2021 Na przyszłość polecam pisać trochę bardziej zrozumiale, będzie prościej. Ja sądziłem że pytasz o kompatybilność kasety z bębenkiem. No ale nie ważne, rozwiązane
__guest Napisano 28 Sierpnia 2021 Autor Napisano 28 Sierpnia 2021 No może moje bazgroły troszku nie były zrozumiałe dla Ciebie Filip
__guest Napisano 28 Sierpnia 2021 Autor Napisano 28 Sierpnia 2021 2 godziny temu, skom25 napisał: Na przyszłość polecam pisać trochę bardziej zrozumiale, będzie prościej. Ja sądziłem że pytasz o kompatybilność kasety z bębenkiem. No ale nie ważne, rozwiązane Mam założony awaryjnie standardowy Ratchet 18T, dawno nie ganiałem na takim 18T, jak denerwuje taki skok, normalnie masakra piłą mechaniczną ... beznadzieja maksymalna. Sytuacja rozwiązana, ale nie chce mi się przekładać zębatek, w dwóch rowerach mam 54T i jak tylko wsiądę tam gdzie mam 54T, aż chce się ganiać rowerem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.