Reborn Napisano 27 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2021 Witam, chciałbym wyjąć zębatkę razem z obudową do niej by ją dokładnie wyczyścić, lecz nie mam pojęcia ją wyjąć, jaki klucz bym potrzebował do tego. Widziałem w sieci taki klucz(nasadkę), Klucz do elektrycznego mechanizmu korbowego Steps Shimano TL-FC38, ale jest strasznie drogi (130zł+) i nie wiem czy to jest nawet to, może jest ktoś w stanie nakierować mnie. Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2021 To nie jest przypadkiem klucz do suportu HT2? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remover Napisano 27 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2021 Wg manualu Shimano trzeba zdjąć plastykową osłonę zębatki i odkręcić nakrętkę od zębatki za pomocą TL FC39 + TL FC 36 (str 40). Zamiast FC36 można użyć każdy inny klucz do suportu HTII i będzie ok. Natomiast z zamiennikiem FC39 jest kiepsko. Istnieje chyba tylko Park Tool LRT-2. Można spróbować delikatnie kluczem nastawnym przez coś miękkiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reborn Napisano 27 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2021 Sprawdzałem szerokość, nie wygląda to na LRT-2, wygląda bliżej na +-40mm średnicy. Rower to jest ten, nie ma info o samej zębatce w spisie części. https://www.dobrerowery.pl/kross-trans-hybrid-5-0-m-2018 Postaram się poszukać książki do niego, może będzie tam to opisane dokładnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2021 Jakiej książki? Szukaj w dokumentacji Shimano, tam masz wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.