Skocz do zawartości

[campagnolo] kompatybilność wewnętrzna pomiędzy grupami, rocznikami i rzędami

abdesign

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wszyscy wszystko wiedzą na temat kompatybilności produktów Shimano co jak i z czym działa a z czym nie, ze Sramem też nie jest najgorzej może mniej ludzi się orientuje ale da się poszperać i odnaleźć.

"Włoska robota" to co innego - można sobie zadawać pytania w googlach w najbardziej wyszukany sposób i człowiek nie ma najmniejszych szans dowiedzieć się co z czym co nie jest z jednej grupy lub grup pokrewnych z tego samego rocznika jest zgodne. Użytkowników Campy jest niewielu ale żeby aż tak to była wiedza tajemna?

Skąd się w ogóle wzięło moje zainteresowanie, szukałem sobie łożysk, podkładek korby i kominów ze śrubami ... i nawet to nie było proste. Przy okazji moich nieciekawych poszukiwań nadziałem się samemu na wiele tematów pokroju "mam taki a taki napęd 10s, rozwaliłem przerzutkę a przerzutek z tego konkretnego rocznika i tej konkretnej grupy nie sposób kupić - czy mogę użyć którejś z nowszych przerzutek 11s" i te pytania pozostają zaaaaawsze bez odpowiedzi. Kurde nie ma nikogo kto odpowie - "tak możesz użyć tej a tej" , "nie nie możesz nic ze sobą nie jest zgodne"

Więc mam taką propozycję. Jak ktoś wie cokolwiek o campie i to czy coś z czymś działa to niech się podzieli. No bo ktoś chyba coś wie?

Pozdrawiam serdecznie.

Napisano

Ja coś czuję, że nawet Włosi nie wiedzą o co tam chodzi :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...