przemasik Napisano 26 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2021 (edytowane) Nabyłem ostatnio opony Tufo Thundero do Gravela i nie mam na nich żadnych strzałek kierunkowych. Ktoś wie, jak prawidłowo mam je założyć? Nigdzie nic nie pisze na ten temat... Edytowane 26 Sierpnia 2021 przez przemasik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m0d Napisano 26 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2021 Może nie zauważyłeś gdzieś jakiejś drobnej strzałki albo napisu Tak czy siak kierunek bieżnika widać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2021 Nie ma oznaczenia. Na mojej Speedero i szosowej kolegi też nie ma. Ja bym zakładał tak jak na zdjęciu. Czyli to jest ustawienie, jakby patrzyć na rower od przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tom3k88 Napisano 30 Marca 2023 Udostępnij Napisano 30 Marca 2023 Producent się wypowiedział na ten temat, niby taki kierunek wydaje się naturalny, chociaż przednią oponę można by pewnie z powodzeniem zakładać "pod prąd" dla lepszej trakcji w zakrętach kosztem większych oporów aero. Link poniżej: https://www.facebook.com/tufotyres/photos/a.368261280034878/1983563578504632/?type=3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi