Longi Napisano 23 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2021 Cześć Odpadła mi taka osłonka jak na zdjęciu, która wygląda na aluminiową. Ktoś z Was się orientuje czym to przykleić aby było bezpieczne dla ramy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chociemir Napisano 23 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2021 Jakikolwiek klej, który łaczy metal z plastikiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2021 Ja bym użył cienkiej piankowej taśmy dwustronnej. Ewentualnie pisz do producenta, niech Ci wyślą nowy element. Pewnie jest tam jakaś taśma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Longi Napisano 23 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2021 Na bank był tam jakiś klej bo mam tą część. Resztki wyglądają na zaschnięty silikon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 23 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2021 Ja bym napisał do firmy Ataszek, dobiorą właściwe rozwiązanie. Odnośnie Cytat Jakikolwiek klej, który łaczy metal z plastikiem. To w zasadzie inne kleje są do łączenia termoplastów, inne do fotopolimerów, inne do duroplastów, a kompozyt węglowy z "plastikiem" nie ma nic wspólnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Longi Napisano 23 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2021 No właśnie, w necie piszą o epoksydowych... Wysłałem zapytanie do Canyona, tak chyba będzie bezpieczniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 23 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2021 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matteus8 Napisano 24 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2021 Proponuje klej neoprenowy. Jakiś czas temu doklejałem plastikową osłonę dolnej rury w Treku Slash 7. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Longi Napisano 24 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2021 Taką odpowiedź dziś otrzymałem od Canyon Polska: ” Dziękujemy za Twoją wiadomość. W naszym serwisie używamy klejów dwuskładnikowych ogólnodostępnych na rynku. „ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2021 Nie maż klejami. Weź dobrą taśmę dwustronną. Klejem napaćkasz i się go potem nie pozbędziesz jakby zaszła potrzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Longi Napisano 24 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2021 Taśma odpada bo to rower enduro, łomot w dół… Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 24 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2021 To ma chronić ramę gdy łańcuch spadnie i dostanie się między blat a ramę. Jedyna taśma dwustronna, która to wytrzyma i jest dostępna rynkowo to 3M VHB, ale to nie jest płaskie do płaskiego, więc moim zdaniem tylko klej, jeśli ma spełnić swoją rolę, a nie tylko ładnie wyglądać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Longi Napisano 24 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2021 Kupiłem w Leroy Merlin klej epoksydowy dwuskładnikowy i przykleiłem. Taśma raczej by się nie sprawdziła bo na „sucho” ta blaszka ciężko wchodziła. Mam nadzieję że będzie trzymać długo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.