Skocz do zawartości

[Przerzutka przednia, Przerzutka tylna] Viper GTS Unibike - co w zamian?

Bogumil

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry wszystkim, posiadam rower Viper Unibike, już nieco wyekploatowany. Jestem z niego ponadprzeciętnie zadowolony, naprawdę, ale już czas, aby wymienić w nim kilka rzeczy. Jest to model z 2007r. dlatego częsći o spotykanych w nim oznaczeniach już po prostu nie ma w sprzedaży. Jeśli to nie kłopot to bardzo bym prosił o wsparcie w celu zastosowania pasujacych, nowych części być może wyższych klasą.

Jakie zamienniki tych części mogę zastosować?

Z góry serdecznie dziękuję za pomoc. Poniżej części do wymiany:

Mechanizm korbowy: SHIMANO ALIVIO M411 / 48X38X28T / 175MM

Suport: TH / 7420ST

PRZERZUTKA TYLNA:  SHIMANO DEORE M531

KASETA / WOLNOBIEG: SHIMANO ALIVIO HG40 / 11-32T

PIASTY: SHIMANO RM60 / ALU / QR / 36H / SREBRNE czy ja mogę je wymienić bez przekładania szprych (chodzi mi o tą część piasty znajdującą się wewnątrz kasety, z której wychodzi śruba do montażu widelca)) czy muszę koła oddać do serwisu, aby po wymianie piast założyli i naciągnęli w kołach szprychy?

pozdrawiam

Bs

To w jakiej sieci Ty szukasz?😅 Każda kaseta 8 rzędowa będzie pasować i jak nie zależy Ci na wadze to im tańsza tym lepsza, bo żywotność determinuje łańcuch. Np. taka się nada.

Dlaczego chcesz wymieniać piasty? Pewnie wystarczy im serwis, a nawet jeśli nie to 14 letnie obręcze pewnie nie są warte przeplatania i lepiej pójść w zupełnie nowe koła.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...