Skocz do zawartości

[Dystanse] Jak bezpiecznie zdjąć koło bez nich?

Nial

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czołem,

O ile hamulce tarczowe w aucie mam ogarnięte, to w rowerze jeszcze nie. Kupiłem nowy rower, zaraz wyjazd i uświadomiłem sobie że muszę zdjąć koło żeby go do auta zapakować. Jak to zrobić bezpiecznie bez dystansów do klocków, żeby mi się klocek nie wysunął za bardzo? 😕 Jest jakiś patent co tam podłożyć? Bo nie zdążę już nigdzie dystansu kupić.

Napisano

Łyżką do opon.

Wiesz że one się nie zjadą dopóki nie naciśniesz klamki?

Napisano

Jeśli rower jednak wrzucony do auta to nietrudno o przypadkowe naciśnięcie klamki. Zdecydowanie trzeba zabezpieczyć klocki żeby się z tym później nie bawić. Dedykowany dystans do Twoich hamulców pewnie dostaniesz za free w każdym serwisie/sklepie rowerowym. 

Napisano
  W dniu 20.08.2021 o 06:15, Nial napisał:

Można w razie czegoś czymś bezpiecznie tłoczki cofnąć?

Rozwiń  

Czymkolwiek, byle czystym. Są specjalne narzędzia do tego ale zwykły płaski śrubokręt się nada, byle go wcześniej przetrzeć odtłuszczaczem żeby nic tłustego nie zostało. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.