Nial Napisano 20 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2021 Czołem, O ile hamulce tarczowe w aucie mam ogarnięte, to w rowerze jeszcze nie. Kupiłem nowy rower, zaraz wyjazd i uświadomiłem sobie że muszę zdjąć koło żeby go do auta zapakować. Jak to zrobić bezpiecznie bez dystansów do klocków, żeby mi się klocek nie wysunął za bardzo? 😕 Jest jakiś patent co tam podłożyć? Bo nie zdążę już nigdzie dystansu kupić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 20 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2021 Kawałek kartonu wystarczy. Byle był czysty, i nie zatłuścił klocków. Ewentualnie kartka papieru złożona kilkukrotnie i wciśnięta między klocki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nial Napisano 20 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2021 Można w razie czegoś czymś bezpiecznie tłoczki cofnąć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2021 Łyżką do opon. Wiesz że one się nie zjadą dopóki nie naciśniesz klamki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 20 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2021 Jeśli rower jednak wrzucony do auta to nietrudno o przypadkowe naciśnięcie klamki. Zdecydowanie trzeba zabezpieczyć klocki żeby się z tym później nie bawić. Dedykowany dystans do Twoich hamulców pewnie dostaniesz za free w każdym serwisie/sklepie rowerowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 20 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2021 Godzinę temu, Nial napisał: Można w razie czegoś czymś bezpiecznie tłoczki cofnąć? Czymkolwiek, byle czystym. Są specjalne narzędzia do tego ale zwykły płaski śrubokręt się nada, byle go wcześniej przetrzeć odtłuszczaczem żeby nic tłustego nie zostało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nial Napisano 20 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2021 Tak, wiem że się same nie zjadą ale właśnie do auta będzie wrzucony. Wszystko jasne, dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.