Teusz Napisano 19 Sierpnia 2021 Napisano 19 Sierpnia 2021 Cześć! Stan aktualny: Rama Peak29 chyba pierwszej serii, rozmiar L Widelec Manitou Tower Pro Oponki jakie chcę mieścić: SpeedKing 29x2.2 Problem: Wzrost 190cm, sztyca wysunięta do oporu, strzela dużo i często. Dodatkowo nie czuję potrzeby posiadania amortyzowanego widelca. Rozwiązanie: Zmiana ramy na taką żeby mi nie strzelało, przy zachowaniu obecnego poziomu siodełka(generalnie geometria wydaje mi się spoko). Macie do polecenia jakieś sztywne framesety? Jeżdżę z napędem 1x9, hamulce tarczowe i koła na zwykłą oś 8/9mm. Cytuj
Mod Team bogus Napisano 20 Sierpnia 2021 Mod Team Napisano 20 Sierpnia 2021 Najprostszym rozwiązaniem jest zakup większej ramy, może być także Peak w odpowiednim rozmiarze jak go znajdziesz. Widelec sztywny optymalnie gdyby był karbonowy, ale sztywne aluminiowe Accent lub Mosso też dają radę. Wszystko jest kwestią budżetu i jeśli chcesz pozostać przy obecnych kołach to w lepszą ramę też nie ma co się pchać (zwykle mają sztywne się), bo musiałbyś zmienić koła. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi