Kadirax Napisano 18 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2021 Witam Mam takie pytanie, jak ściągnąć korbę ,z uszkodzonym gwintem, pod ściągacz korby? Kiedyś udało mi się zdjąć, po prostu wzięłam młotek i majzel ale oczywiście uszkodziłem w ten sposób uszkodziłem korbę,jesze próbowałem ściągaczem trójramienny takim do łożysk, ale tylko wykrzywiłem nim korbę. Czy, są jakieś specjalistyczne narzedzia ,do tego żeby zrobić to bez inwazyjnie.Widziałem ściągacze z gwintem stożkowym, czy, taki ściągacz załatwia problem? A jakie wy macie sposoby aby nie uszkodzić korby? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilmozej Napisano 18 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2021 Nie wiem jak to dokładnie się nazywa, ściągacz z nadwymiarowym gwintem. Aby go użyć trzeba zrobić nowy gwint gwintownikiem o większej średnicy. Kiedyś przez pomyłkę przysłali mi taki ściągacz i nie dało się go wkręcić do żadnej korby ze sprawnym gwintem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kadirax Napisano 21 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2021 A opiszesz coś więcej jak to się robi albo dasz jakiś filmik na YouTube Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.