Skocz do zawartości

[Łańcuch] Jaki łańcuch 10s do napędu deore m6000?

unibikez

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

moglibyście podpowiedzieć jaki łańcuch do napędu 3x10.

Korba: Deore m6000 40x30x22

Kaseta: CS-HG50-10 11-36

Odległość osi suportu do tylnej osi: 44,5 cm

PTył: Deore m6000 sgs+

PPrzód: Deore m610 top swing

Z moich obliczeń wynika, że potrzebuję łańcucha o 112 ogniwach. Myślałem o KMC x10.93, ale nie mogłem znaleźć aktualnych ofert w google z taką długością wszystkie zaczynają się od 114. Wiem, że CN-HG54 występuje w 112 ogniwach, ale zdążyłem przeczytać niepochlebne opinie, stąd wolałbym dobrać coś lepszego.

Ewentualnie czy nie będzie problemu rozkuć tego KMC x10.93 ze 114 na 112 ogniw?

Z góry dzięki, za pomoc.

W dniu 17.08.2021 o 23:48, SoloTM napisał:

https://biostern.abstore.pl/lancuchy-i-spinki-lancuch-kmc-x10-10rz-srebrno-szary-box,c70,p2896,pl.html

Albo ten. 

Używałem obu w rotacji 4 łańcuchów i oba przejechały po 3 tkm. Wg mnie nie ma żadnej różnicy w trwałości i jakości pracy - tylko w urodzie i minimalnie w wadze. A skoro nie widać różnicy ... 

2 godziny temu, SoloTM napisał:

Uniknie podróby ( zamiast szarego kmc x10 lub srebrno szarego ) i niewiele droższy jest ( cena bdb ) i ładny ( full nikiel czy tam chrom )

Co takiego ? Podróba w biosternie ? No dajże spokój :)

Niewiele droższy ? 130 vs 82 - prawie 60% Drobiażdżek :) Ten perforowany gdzieś rok temu  zalegał jeszcze w Decathlonie po coś koło 86 zł - to była cena bdb. 

Czy ładny ? Nie to ładne co ładne ale co się komu podoba. Ostatnio kolega mnie pytał gdzie się kupuje takie ładne łańcuchy jak mam na trenażerze bo on ma tylko taki cały srebrny ... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...