Skocz do zawartości

[Naprawa gwintu] haka przerzutki

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam 

Chciałbym się dowiedzieć, gdzie w Polsce, można kupić zestaw do naprawy haka przerzutki ,chodzi mi o rozwiercanie i daniu takiej nakrętki gwintowanej. A jeśli nie wiecie gdzie taki zestaw można kupić, to jakiego rozmiaru wiertła potrzebuje, i gdzie kupić takie nakrętki?

I proszę nie piszcie ,nie kupuj ,szkoda kasy tylko konkrety 

Napisano

Idź do dobrego zakłądu ślusarskiego albo rowerowego (helicoil) zamiast zjadac zęby na takiej naprawie. 

Napisano

Gwint tam jest M10x1. Ślusarz coś wykombinuje. Sam bym znalazł taka nakrętkę sześcienną i ja stoczył na tulejkę zostawiając kołnierz który bęszie przylegał do haka od spodu. Helicoil nie tutaj - hak jest zbyt chudy.

Napisano

Gwint do końca (kołnierza) musi być. Ale może być to taka tulejka gwintowana tylko w środku. No i nie wiertło 12 tylko to musi być precyzyjnie zrobiony otwór pod tuleję z jakimś rozsądnym pasowaniem. Trzeba też pamiętać że wokół starego gwintu zwykłe nie ma za dużo mięsa. Nie wiem czy kupisz gdzieś gotowca. To niszowa sprawa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.