Mavver Napisano 13 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2021 (edytowane) Cześć, posiadam rower Merida Big Nine 500 lite. Sztywne osie, CenterLock. Obecne hamulce to Tektro - odpowiednik hydrauczlicznych Shimano MT200. Ważę 98kg więc postanowiłem zmienić na coś lepszego. Udało mi się znaleźc w fajnej cenie zestawe Deore 6000. https://ctbike.pl/shimano-deore-br-m6000-bl-m6000-hamulce-tarczowe-komplet-okladziny-zywiczne.html Czy będą pasować do mojego roweru? Mam tez nowa tarczę RT64 180 mm - będzie pasować? W opisie produktu jest informacja: "Zacisk PM pod tarczę 160 mm (W zestawie brak adapterów)": - tarcza 180mm nie podejdzie? Czy nie będzie problemu z montażem klamki? Chodzi o te mocowania I-Spec. Mam przerzutki Deore 5100 2x11. Dzięki za pomoc! Edytowane 13 Sierpnia 2021 przez Mavver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 14 Sierpnia 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2021 Teraz masz manetki mocowane na i-spec czy obejmy? Jeśli i-spec to nie połączysz tego w całość. Tarcza 180 mm podejdzie bez problemu z odpowiednim adapterem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mavver Napisano 14 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2021 Mam mocowanie na obejmy - czyli będzie git? Jaki jest koszt takiego adaptera? On nie pogarsza działania zacisku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 14 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2021 (edytowane) Oni nie mają tych hamulców na stanie i mieć już nie będą. Do tych manetek co masz pasować będą hamulce m6100. Edytowane 14 Sierpnia 2021 przez Dokumosa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 14 Sierpnia 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2021 Adapter nie pogarsza działania, to standardowa procedura przy tarczach większych niż 160 mm. @Dokumosa jesteś pewien, że manetki M5100 na obejmę nie kolidują z klamkami M6100? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mavver Napisano 14 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2021 7 minut temu, Dokumosa napisał: Oni nie mają tych hamulców na stanie i mieć już nie będą. Do tych manetek co masz pasować będą hamulce m6100. Na pewno? 6100 są już I-spec EV więc chyba nie będą pasować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 14 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2021 (edytowane) Żadne klamki nie są i-spec. Sa tylko zgodne z danym standardem bezpośredniego, opcjonalnego montażu manetek. I tak klamki m6/7/8/9100 są zgodne z i-spec ev ale każda z nich jest kompatybilna z manetkami 4/5/6/7/8/9100 na obejmę. Edytowane 14 Sierpnia 2021 przez Dokumosa 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi