JednoPytanie Napisano 13 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2021 Cześć, Muszę wymienić łańcuch, kaseton i przerzutkę z tyłu. Przeszukując internet nie ma jasnego poradnika (na tym forum widziałem poradnik z 2015) jaki osprzęt wybrać. Na rowerze 80% czasu spędzam na drodze leśnej (żadne downhille) a 20% na drodze asfaltowej. Rower Kross Hexagon 5.0 Chciałbym wybrać sprzęt, który będzie wytrzymały. Niestety raz zobacze wpis, który mówi, że tani shimano to plastik i mam kupić XYZ a ja po prostu nie wiem od jakich cen zaczyna się tani shimano. Taki zestaw dobrałem: SHIMANO CS HG41-8 ACERA kaseta 11/32 8 rzędowa KMC X8.93 1/2"x3/32" łańcuch rowerowy 8 rzędowy OM 116 ogniw ze SPINKĄ SHIMANO ALTUS RD-M2000 SGS SHADOW RD Łącznie ok 300zł. Przerzutka ma system SHADOW, który podobno jest wytrzymalszy. Proszę o poradę abym nie wpadł na minę. Dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2021 Łańcuch od KMC tylko BOX, bo na rynku są podróbki. Pomyśl tez coś od Connexa (też dobra spinka) albo Sram (solidne i godne zaufania; trzymają jakość). Co do kasety, wybrałeś to co należało. Pamiętak że dużo zależy od stylu w jakim jeździsz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.