Amadej Napisano 13 Sierpnia 2021 Napisano 13 Sierpnia 2021 Obserwuję od kilku dni TdP, najlepszym góralem jest Polak (i to nie ten rankingowo najlepszy), mimo że ogólnie Polacy nie błyszczą. Czy premie górskie to ustawka?
Amadej Napisano 13 Sierpnia 2021 Autor Napisano 13 Sierpnia 2021 Dogadać się między grupami przed wyścigiem.
Gość Napisano 13 Sierpnia 2021 Napisano 13 Sierpnia 2021 Wątpię. Myślę że bardziej wystawiają zawodników którzy chcą się pokazać.
TheJW Napisano 13 Sierpnia 2021 Napisano 13 Sierpnia 2021 21 minut temu, Amadej napisał: Dogadać się między grupami przed wyścigiem. Mogą się nawet w trakcie wyścigu dogadywać. Ba! Oni to robią!
Gość Napisano 13 Sierpnia 2021 Napisano 13 Sierpnia 2021 Pytanie co znaczy "ustawka". Ustawka że Lang pogroził palcem, czy że zespół wypycha Polaka żeby się pokazał?
Amadej Napisano 13 Sierpnia 2021 Autor Napisano 13 Sierpnia 2021 Bardziej bym się spodziewał, że dyrekcja wyścigu nieoficjalnie prosi dyrektorów drużyn, żeby zostawili klasyfikację bez znaczenia dla gospodarzy. Zawodnicy mogą się dogadywać, ale przede wszystkim grają w swojej drużynie.
TheJW Napisano 13 Sierpnia 2021 Napisano 13 Sierpnia 2021 Ku uciesze publiki też coś musi być... Też się w sumie nad tym zastanawiałem przez chwilę przy okazji 1. lub 2. etapu, ale stwierdziłem, że szkoda mi czasu i olałem.
Amadej Napisano 13 Sierpnia 2021 Autor Napisano 13 Sierpnia 2021 6 minut temu, skom25 napisał: Ustawka że Lang pogroził palcem, czy że zespół wypycha Polaka żeby się pokazał? Chodzi o Łukasza Owsiana, członka zespołu Reprezentacja Polski, więc nie chodzi o zespół który wypycha, tylko że cały zespół jest dość ostentacyjnie wypychany i promowany w TVP.
Gość Napisano 13 Sierpnia 2021 Napisano 13 Sierpnia 2021 Ja to chyba zbyt mocno ufam ludziom i wierzę w uczciwość. Z drugiej strony takie rzeczy mnie jakoś nie dziwią.
clavdivs Napisano 13 Sierpnia 2021 Napisano 13 Sierpnia 2021 4 godziny temu, Amadej napisał: Chodzi o Łukasza Owsiana, członka zespołu Reprezentacja Polski, więc nie chodzi o zespół który wypycha, tylko że cały zespół jest dość ostentacyjnie wypychany i promowany w TVP. Ten wyścig jest w Polsce, trudno aby TVP promowała kogoś innego. Dla Polaków ta nagroda ma inne znaczenie, niż dla innych kolarzy. W TdP w 2018, 2019 koszulkę górala nie zdobywali Polacy, wiec chyba trudno mówić o spekulacji. Lukasz Owsiana wystarczy spojrzeć w karierę na wiki i raczej to nie jest osoba która pierwszy raz wsiadła na rower, jakieś sukcesy w jeździe po górach w Polsce ma.
Moskit Napisano 18 Sierpnia 2021 Napisano 18 Sierpnia 2021 Nie ma żadnej ustawki bo i po co. Zapłacili x zł x zawodnikom żeby mógł ktoś tam wygrać. Bez przesady.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.