Skocz do zawartości

[TdP] Czy premie górskie to ustawka?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Obserwuję od kilku dni TdP, najlepszym góralem jest Polak (i to nie ten rankingowo najlepszy), mimo że ogólnie Polacy nie błyszczą. Czy premie górskie to ustawka?

Napisano

Wątpię. Myślę że bardziej wystawiają zawodników którzy chcą się pokazać.

Napisano

Pytanie co znaczy "ustawka".

Ustawka że Lang pogroził palcem, czy że zespół wypycha Polaka żeby się pokazał?

Napisano

Bardziej bym się spodziewał, że dyrekcja wyścigu nieoficjalnie prosi dyrektorów drużyn, żeby zostawili klasyfikację bez znaczenia dla gospodarzy. Zawodnicy mogą się dogadywać, ale przede wszystkim grają w swojej drużynie.

Napisano

Ku uciesze publiki też coś musi być... :)
Też się w sumie nad tym zastanawiałem przez chwilę przy okazji 1. lub 2. etapu, ale stwierdziłem, że szkoda mi czasu i olałem. ;)

Napisano
6 minut temu, skom25 napisał:

Ustawka że Lang pogroził palcem, czy że zespół wypycha Polaka żeby się pokazał?

Chodzi o Łukasza Owsiana, członka zespołu Reprezentacja Polski, więc nie chodzi o zespół który wypycha, tylko że cały zespół jest dość ostentacyjnie wypychany i promowany w TVP.

Napisano

Ja to chyba zbyt mocno ufam ludziom i wierzę w uczciwość. Z drugiej strony takie rzeczy mnie jakoś nie dziwią.

Napisano
4 godziny temu, Amadej napisał:

Chodzi o Łukasza Owsiana, członka zespołu Reprezentacja Polski, więc nie chodzi o zespół który wypycha, tylko że cały zespół jest dość ostentacyjnie wypychany i promowany w TVP.

Ten wyścig jest w Polsce, trudno aby TVP promowała kogoś innego. Dla Polaków ta nagroda ma inne znaczenie, niż  dla innych kolarzy.

W TdP w 2018, 2019 koszulkę górala nie zdobywali Polacy, wiec chyba trudno mówić o spekulacji.

Lukasz Owsiana wystarczy spojrzeć w karierę na wiki i raczej to nie jest osoba która pierwszy raz wsiadła na rower, jakieś sukcesy w jeździe po górach w Polsce ma.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...